Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je izgubila obe srečanji z Italijani. Foto: Sandi Škvarč
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je izgubila obe srečanji z Italijani. Foto: Sandi Škvarč
Futsal: Italija še drugič boljša od Slovenije

V torek je pred 750 gledalci v Tolminu edini gol za Slovenijo v 24. minuti dosegel Alen Fetić, ki je gostitelje celo popeljal v vodstvo.

Slovenija je nastopila v bolj ali manj najmočnejši zasedbi (zaradi težav s kolenom ni igral Gašper Vrhovec), saj je hotel selektor Andrej Dobovičnik z vsemi razpoložljivimi silami nad uveljavljenega tekmeca. V dobršni meri mu je to uspelo, saj so njegovi varovanci nudili dostojen odpor.

Dan pozneje so v Ajdovščini Italijani v prvem polčasu povedli z 2:0, Kristijan Čujec pa je zaostanek znižal v 28. minuti. To je bil njegov jubilejni 50. zadetek za reprezentanco. Slovenci so nato pritisnili na vrata tekmecev, a drugega gola niso dosegli, čeprav so v zadnjih minutah vratarja zamenjali s petim igralcem.

Tekma je bila precej živčna, slovenski selektor je moral celo predčasno zapustiti klop in se preseliti med gledalce (ker se ni želel, je prišlo do prekinitve), v zadnjih sekundah pa je prišlo še do prerivanja velikega števila igralcev, a na koncu se je vse le umirilo.

Prijateljski tekmi

Tolmin:
SLOVENIJA - ITALIJA 1:4 (0:0)
750; Fetić 24.; Murilo 24., Merlim 26., Boaventura 28., Molitierno 31.

Ajdovščina:
SLOVENIJA - ITALIJA 1:2 (0:2)
500; Čujec 28.; Crema 6., Lima 20.

Futsal: Italija še drugič boljša od Slovenije