Mario Götze je na sobotnem porurskem derbiju zadel z glavo za 3:0. Foto: Reuters
Mario Götze je na sobotnem porurskem derbiju zadel z glavo za 3:0. Foto: Reuters

Borussia Dortmund je po pol ure derbija vodila kar s 4:0 in imela izjemno priložnost za 5:0, potem pa je Schalkeju uspela zgodovinska vrnitev (4:4). V 20. minuti je junak zadnjega svetovnega prvenstva v Braziliji z glavo povišal vodstvo črno-rumenih na 3:0, v 78. minuti pa se je poškodoval po dvoboju z Danielom Caligiurijem.

"Odsoten bom šest tednov," je dejal Götze, ki meni, da je zanj to velik udarec, saj si prizadeva, da bi si zagotovil mesto v nemški reprezentanci za svetovno prvenstvo v Rusiji. 25-letni Götze je bil strelec odločilnega gola v podaljšku finala zadnjega svetovnega prvenstva proti Argentini. Vrnil naj bil se konec januarja.

V Dortmundu je zelo napeto vzdušje. Borussia je imela po uvodnih sedmih krogih na vrhu lestvice pet točk naskoka pred Bayernom, zdaj pa zaostaja za vodilnimi Bavarci že osem točk.

Watzke še zaupa trenerju Boszu
Direktor Hans-Joachim Watzke je na letni skupščini kluba podprl trenerja Petra Bosza, ki je močno na udaru kritik. Pričakuje, da se bo krivulja na naslednjih tekmah obrnila v pravo smer. Borussia je že izpadla iz Lige prvakov, še vedno pa se bori za nastop v šestnajstini finala Evropske lige. V osmini finala nemškega pokala čaka črno-rumene težko gostovanje v Münchnu. Sezona bi lahko bila še pred spomladanskim delom izgubljena, zato si Bosz novih spodrsljajev ne sme več privoščiti.