Čeprav Bayern kupuje Thiaga, se Guardiola ni ognil novim očitkom na račun predsednika Barcelone Rosella, kar pa konec koncev ne ovira posla, saj morajo Katalonci zaradi klavzule sprejeti vse ponudbe za 17 milijonov evrov. Foto: EPA
Čeprav Bayern kupuje Thiaga, se Guardiola ni ognil novim očitkom na račun predsednika Barcelone Rosella, kar pa konec koncev ne ovira posla, saj morajo Katalonci zaradi klavzule sprejeti vse ponudbe za 17 milijonov evrov. Foto: EPA
Thiago in Dani Alves
Thiago Alcantara je sin brazilskega svetovnega prvaka Mazinha. Leta 1991 se je rodil v Italiji, prve nogometne korake je naredil v Galiciji, štiri leta je kot otrok igral v "domovini" Braziliji za Flamengo, nato pa je leta 2005 postal član Barcelone. Foto: EPA
Neymar
Pri prestopu Neymarja je sodeč po razkritih papirjih Santosa daleč največ zaslužil Neymarjev oče, ki naj bi prejel kar 40 od skupno 57 milijonov evrov. Foto: EPA

"Da, upam, da ga bom podpisal, samo ne vem, kdaj bo to," na četrtkovi novinarski konferenci Pep Guardiola ni skrival svoje še zadnje načrtovane okrepitve. "Govoril sem s Karlom Heinzom Rummeniggejem in Matthiasom Sammerjem. Za zdaj ni nič novega. Thiago me je prepričal že kot igralec Barcelone. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Matthias in Karl Heinz poznata mojo vizijo in vesta, zakaj želim Thiaga. Ali Thiago ali pa noben igralec več," je bil neposreden Katalonec.

Rosell ni spoštoval edine prošnje
Guardiola je po letu dni trenerskega mirovanja pred tedni uradno postal trener evropskega "superprvaka" Bayerna, a ob delu z novim klubom, pa še vedno ni pozabil tudi Barcelone, a ne toliko v lepih spominih, česar se je zdaj ponovno spomnil in obtožil predsednika katalonskega velikana Sandra Roslla, da je skušal očrniti njegov ugled med letom počitka.

"Predsednika Barcelone sem prosil samo eno stvar. Bil sem 6 tisoč kilometrov stran in sem želel imeti mir. Niso držali svoje besede. Da so uporabili Titovo bolezen, da bi mi škodovali, je nekaj, kar nikoli ne bom pozabil. Bilo je neokusno in nekaj, česar nisem pričakoval," se je z grenkobo Guardiola spominjal nekaterih nespametnih izjav nekdanjega delodajalca.

Dogovor med z Bayernom že sklenjen?
Španski športni radio Cadena Ser je ravno v četrtek objavila novico, da se je Thiago že odločil za odhod na Bavarsko, kjer naj bi v prihodnjih štirih letih prejemal 4 milijone evrov letne plače. 22-letni vsestranski vezist, ki lahko igra na vseh položajih sredine igrišča, si nadvse želi zapustiti Barcelono in oditi v klub, kjer bi redno igral in se tako lahko prebil v špansko reprezentanco za SP 2014.

Martinez v obrambo, Thiago na sredino
Ker v minuli sezoni Thiago Alcantara ni odigral v pogodbi predpisanega števila članskih tekem, je zdaj nadarjeni brazilski Španec na voljo za "pičlih" 17 milijonov evrov. Prvi favorit za podpis Thiaga je bil dolgo Manchester United, zdaj pa se v boj vmešal še Bayern. Pri tem je šel Guardiola že tako daleč, da je napovedal premik izvrstnega obrambnega vezista Javija Martineza v zadnjo branilsko vrsto, s čimer bi sprostil mesto za Thiaga v udarni postavi najboljšega kluba v Evropi.

Santosu le 9 milijonov, očetu 40!
Po razkritju brazilskega Radia Globo je Santos s prodajo Neymarja zaslužil borih 9 milijonov evrov, čeprav je Barcelona po lastnem priznanju za brazilskega superzvezdnika odštela kar 57 milijonov evrov.

Kako to? Sodeč po klubskih dokumentih, ki jih je pridobil brazilski športni medijski konglomerat, je Barcelona naposredno plačala le 16,5 mio. evrov odškodnine. Ker je bil Santos le delni 55-odstotni lastnik Neymarja, je prejel samo 9,35 milijona. Kje je razlika? 40 milijonov naj bi tako pripadlo Neymarjevemu menedžerju - očetu, ki naj bi že leta 2012 prejel 10 milijonski avans za v naslednjih letih napovedani sinov prestop.

Santosu v tolažbo ostaja le dvomilijonski bonus, če bo Neymar v naslednjih pet letih med najboljše tri igralce sveta in predkupna pravica ob Neymarjevem odhodu iz Barcelone.