Manuel Pellegrini je bil leta 2014 angleški prvak z Manchester Cityjem, v pretekli sezoni pa ni izpolnil velikih pričakovanj. Foto: EPA
Manuel Pellegrini je bil leta 2014 angleški prvak z Manchester Cityjem, v pretekli sezoni pa ni izpolnil velikih pričakovanj. Foto: EPA

Po lanski sezoni brez lovorike je bil Pellegrini močno na udaru kritik. Nasledil naj bi ga trener Bayerna Pep Guardiola. Pellegrini je ekipi s stadiona Etihad zagotovil naslov v Premier ligi leta 2014, tudi zato se je vodstvo Cityja odločilo, da še za 12 mesecev podaljša pogodbo.

"Ponosen sem, da smo podaljšali sodelovanje. Imamo kakovostno skupino igralcev in tudi osebja, ki zanje skrbi ob igrišču in zunaj stadiona. Zdaj se bomo osredotočili na prihodnjo sezono. Prepričan sem, da bomo imeli še naprej tako podporo kot doslej in da bodo tudi izjemni navijači še naprej stali za nami," je pojasnil Pelegrini. Podaljšali so tudi pomočniki Ruben Cousillas, trener vratarjev Xabier Mancisidor in strokovnjak za telesno pripravo Jose Cabello.

Guardiola je bil prvi na seznamu želja bogatih lastnikov Cityja. Časnik Sun je poročal, da naj bi imel na mizi petletno pogodbo v vrednosti 140 milijonov evrov. V eni sezoni naj bi zaslužil 28 milijonov, pri Bayernu pa dobi okoli 12 milijonov.

"Pep Guardiola je izjemen trener in vsaka ekipa na svetu si ga želi. Zelo dobro vem, kako razmišljajo lastniki Cityja, dobro se razumem z njimi. Zdaj sem že navajen, da se v Angliji ves čas ugiba. Carlo Ancelotti in Jürgen Klopp sta imela po poročanju nekaterih že podpisano pogodbo. Zdaj smo se vse dogovorili, seveda pa je nemogoče napovedovati, kaj se bo zgodilo v prihodnosti," je še dodal Pellegrini.

Mirallas ostaja v Evertonu do 2018
Vodstvo Evertona je podaljšalo pogodbo z belgijskim reprezentantom Kevinom Mirallasom. Nova pogodba ga z modrimi iz Liverpoola veže do konca sezone 2017/18. Mirallas je član Evertona od leta 2012, ko je prišel iz Olympiacosa.

West Bromwich Albion si je od Arsenala izposodil krilnega igralca Sergea Gnabryja. Dvajsetletni nemški reprezentant je član topničarjev od leta 2012.