Pep Guardiola z Bayernom ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče po koncu letošnje sezone. Foto: Reuters
Pep Guardiola z Bayernom ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče po koncu letošnje sezone. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je v nogometni karieri nosil dres Parme, Rome in Milana, kot trener pa se je preizkusil pri Reggiani, Parmi, Juventusu, Milanu, Chelseaju, PSG-ju in madridskem Realu. Foto: Reuters

Vodstvo kluba je vest potrdilo na Twitterju. Guardiola bo trenersko klop zapustil 30. junija prihodnje leto. Z Bayernom je dvakrat osvojil Bundesligo, nemški pokal, Uefin superpokal, tudi svetovno klubsko prvenstvo.

"Pepu smo hvaležni za vse, kar je dal naši organizaciji od leta 2013," je v uradnem sporočilu dejal predsednik upravnega odbora kluba Karl Heinz Rummenigge in dodal: "Prepričan sem, da bo zdaj z našo ekipo še tesneje sodeloval v želji po dosegi zadanih ciljev."

Glavni cilj Guardiole je v letošnji sezoni nedvomno z Bayernom osvojiti lovoriko, ki je v zadnjih treh letih še ni - Ligo prvakov. Dvakrat se je moral od tekmovanja posloviti v polfinalu; leta 2014 je moral premoč priznati Realu iz Madrida, lani Barceloni. Letos mu v osmini finala nasproti stoji Juventus.

Naslednji izziv: Premier liga?
Kje točno bo nadaljeval trenersko pot, še ni jasno, a Guardiola je odkrito priznal, da se želi preizkusiti v Premier ligi. Natančneje pri Manchester Cityju, kjer mu po zaslugah prijateljskih vezi športnega direktorja kluba Ferrana Soriana in izvršnega direktorja Txikija Begiristaina dvorijo že dlje časa. City ima pogodbo z zdajšnjim trenerjem Manuelom Pellegrinijem sklenjeno do konca sezone 2016/17.

Ancelottiju pogodba do leta 2019
Medtem so pri Bayernu že potrdili, da bo novi trener Bavarcev Carlo Ancelotti, najuspešnejši trener v zgodovini Lige prvakov. Ponudili so mu pogodbo do leta 2019. "Ancelotti je bil uspešen povsod, kjer je treniral, Ligo prvakov je osvojil trikrat! Je miren, uravnotežen profesionalec, ki zna krotiti največje nogometne zvezde, prav tako se pod njegovo taktirko igra všečen, gledljiv nogomet. Vse, kar smo iskali, smo našli v njem," je še povedal Rummenigge. Ancelotti, ki je nazadnje vodil madridski Real in ga pripeljal do rekordnega 10. naslova evropskega prvaka, je že povedal, da je počaščen, da bo v naslednjih sezonah vodil najuspešnejši nemški klub.