Luis Enrique je moral deliti številne avtograme ob prihodu na letališče v Manchestru. Navijači so ga prosili tudi za
Luis Enrique je moral deliti številne avtograme ob prihodu na letališče v Manchestru. Navijači so ga prosili tudi za "selfije". Foto: Reuters
Pep Guardiola
Pep Guardiola se zaveda, da bo odločala tekma 5. kroga v Mönchengladbachu. Foto: EPA
Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez
Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez med sproščenim treningom na stadionu Etihad. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben je med letoma 2002 in 2004 igral za PSV, nato pa je okrepil Chelsea. Foto: Reuters
Gabi, Koke in Antoine Griezmann
Gabi, Koke, Antoine Griezmann in soigralci pričakujejo Rostov. Prvo tekmo v Rusiji so dobili z 1:0 in imajo maksimalen izkupiček. Foto: Reuters

V soboto je City končal serijo šestih tekem brez zmage, ko je odpravil West Bromwich (0:4) in zadržal prvo mesto v Premier ligi. Blestel je Sergio Agüero, ki je zadel dvakrat in bo v torek začel v napadu. Pred dvema tednoma je vstopil ob koncu tekme.

"Zelo dobro se zavedamo, da moramo odigrati popolno tekmo, če želimo zmagati. Če nam ne bo uspelo, bomo čestitali Barceloni in se osredotočili na ključno tekmo v Mönchengladbachu. Barcelona ima zares izjemne igralce, ki so neustavljivi, če se razigrajo. V prvem polčasu prve tekme smo se dobro držali," je pojasnil Guardiola, ki ne more računati na vse adute. V vratih bo Willy Caballero, saj je Claudio Bravo pred dvema tednoma prejel rdeči karton, ko je zaustavil poskus Luisa Suareza zunaj kazenskega prostora.

"Izgubili smo dve točki v Glasgowu, zato jih moramo dobiti nazaj. To ne bo finalna tekma za Barcelono, za nas pa je to finale," je še dodal Guardiola, ki je med letoma 2009 in 2012 pustil neizbrisen pečat na klopi Kataloncev. Dvakrat je postal tudi evropski prvak (2009 in 2011).

City vedno neuspešen proti Barceloni
Manchester City je izgubil vseh pet medsebojnih srečanj z Barcelono, štirikrat pa je končal le z deseterico na zelenici. "Na tako visoki ravni je nemogoče uspeti brez discipline. Nemogoče je igrati proti Barceloni le z desetimi nogometaši," je poudaril Guardiola.

Luis Enrique: Vsaka tekma proti Pepu je posebna
"Ne pričakujem velikih sprememb. Že na prvi tekmi so igrali agresivno, tudi tokrat bosta obe ekipi želeli imeti žogo v svoji posesti. V Barceloni smo imeli lepše priložnosti, zadeli pa smo predvsem po njihovih napakah, a treba je tekmeca prisiliti, da dela napake," je razmišljal Luis Enrique, ki ni bil zadovoljen s sobotno predstavo proti Granadi (1:0).

"Vsaka tekma proti Pepu je posebna. Vsi se zavedamo, da nam lahko zelo oteži življenje s svojimi zamislimi. Zelo rad imam njegove inovacije, zamisli mu nikoli ne zmanjka. Spremljam tekme Cityja in v treh mesecih je zares naredil velik napredek," je nekdanjega soigralca pohvalil trener Barce, ki jo v nedeljo čaka težko gostovanje v Sevilli.

Za tekmo na stadionu Etihad je akreditiranih več kot 300 novinarjev, kar je celo več od lanske polfinalne tekme Lige prvakov proti madridskemu Realu.

Robben se vrača v Eindhoven
V skupini D bo PSV gostil Bayern. Na prvi tekmi na Allianz Areni so Bavarci zmagali s 4:1, vendar še vedno zaostajajo tri točke za vodilnim Atleticom v skupini D. V primeru remija na stadionu Philips se bodo zelo verjetno morali zadovoljiti z drugim mestom, kar pomeni, da bo tekmec precej težji v osmini finala.

V Eindhovnu je bil v središču pozornosti Arjen Robben, ki je med letoma 2002 in 2004 blestel v dresu PSV-ja. "Zame je bil ogromen preskok že preskok iz Groningena v Eindhoven. To je bil popolnoma drugačen svet, pravi profesionalizem, a hkrati tudi družinsko vzdušje. Seveda se bom veselil zadetka proti PSV-ju, tudi pred dvema tednoma sem se. Če se ne razveseliš zadetka, potem nimaš česa iskati na zelenici," je razlagal 32-letni Nizozemec, ki je v odlični formi. Zadel je tudi v soboto v Augsburgu, poleg tega pa še podal za oba zadetka Roberta Lewandowskega (1:3).

Carlo Ancelotti je zelo zadovoljen s predstavami Robbna. "Zelo dobro je pripravljen, vsekakor bo začel jutrišnjo tekmo. To bo zelo zahtevna tekma in igrali bodo vsi najboljši," je povedal italijanski strateg.

4. krog, torek ob 20.45,

Skupina A:
BASEL - PARIS SG

LUDOGOREC - ARSENAL

Lestvica:                           
ARSENAL             3  2 1 0  9:1  7
PARIS SG            3  2 1 0  7:2  7
BASEL               3  0 1 2  1:6  1
LUDOGOREC           3  0 1 2  2:10 1



Skupina B:
BENFICA - DINAMO KIJEV
Ob 18.45:
BEŠIKTAŠ - NAPOLI

Lestvica:                           
NAPOLI              3  2 0 1  8:6  6
BEŠIKTAŠ            3  1 2 0  5:4  5
BENFICA             3  1 1 1  5:5  4
DINAMO KIJEV        3  0 1 2  2:5  1



Skupina C:
MANCHESTER CITY - BARCELONA

Verjetni postavi:
Manchester City: Caballero, Fernandinho, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernando, Gündogan, De Bruyne, Silva, Sterling, Agüero.

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Rakitić, Busquets, Rafinha, Messi, L. Suarez, Neymar.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



BORUSSIA (M) - CELTIC

Lestvica:                           
BARCELONA           3  3 0 0 13:1  9
MANCHESTER CITY     3  1 1 1  7:7  4
BORUSSIA (M)        3  1 0 2  3:6  3
CELTIC              3  0 1 2  3:12 1



Skupina D:
ATLETICO MADRID - ROSTOV

PSV EINDHOVEN - BAYERN

Verjetni postavi:
PSV Eindhoven: Pasveer, Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willems, Pröpper, Guardado, Ramselaar, Bergwijn, Pereiro, L. de Jong.

Bayern: Neuer, Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba, Xabi Alonso, Thiago, Vidal, Robben, Müller, Lewandowski.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Lestvica:                           
ATLETICO MADRID     3  3 0 0  3:0  9
BAYERN              3  2 0 1  9:2  6
PSV EINDHOVEN       3  0 1 2  3:7  1
ROSTOV              3  0 1 2  2:8  1