Pep Guardiola je v zadnjem tednu prejel številne kritike. Številni so ga že videli na klopi Manchester Cityja, a Španec odločno zanika odhod. Foto: EPA
Pep Guardiola je v zadnjem tednu prejel številne kritike. Številni so ga že videli na klopi Manchester Cityja, a Španec odločno zanika odhod. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski bo tudi v torek igral z zaščitno masko. Foto: EPA
Uli Hoeness
Nekdanji predsednik Bayerna Uli Hoeness je obiskal zadnji trening. Foto: EPA
Luis Enrique
Luis Enrique je na dobri poti, da z Barcelono osvoji trojno krono. To je uspelo tudi Guardioli leta 2009. Foto: EPA
Nogometaši Barce so opravili sproščen trening na Allianz Areni. Foto: EPA

Dietmar Hamann je v soboto zvečer na televizijski postaji Sky v analizi tekem Bundeslige dejal, da je od različnih poznavalcev razmer v Premier ligi dobil namig, da bo Španec že naslednjo sezono treniral Manchester City. 44-letnemu katalonskemu strokovnjaku naj bi vodstvo Cityja ponudilo kar 22 milijonov evrov vredno letno pogodbo.

Guardiola je na današnji novinarski konferenci pred torkovo povratno polfinalno tekmo Lige prvakov odločno zavrnil govorice, da bo po koncu sezone zapustil bavarsko prestolnico in nasledil Manuela Pellegrinija na klopi Cityja.

"Že 200-milijonkrat sem dejal, da imam veljavno pogodbo z Bayernom do konca sezone 2015/16 in jo mislim oddelati do konca. To je to. Nisem tukaj, da bi bil najboljši trener na svetu, to je navadno sranje. Pri Bayernu sem zadovoljen, a jaz le pomagam, ključno vlogo imajo igralci," je odločno pojasnil Guardiola.

Pet porazov zapored nazadnje pred 38 leti
Po porazu na Camp Nouu so se začela številna ugibanja. Bayern je prvič po letu 1991 (takrat je bil trener Sören Lerby) izgubil štiri tekme zapored (Borussia Dortmund v pokalu, Bayer Leverkusen, Barcelona in Augsburg). Leta 1977 je zadnjič izgubil petkrat zapored in v torek lahko ponovi ta dosežek.

Številne kritike taktike Pepa
Številni strokovnjaki obtožujejo Guardiolo, da je na zadnjih treh polfinalnih tekmah Lige prvakov pogorel (lani proti madridskemu Realu z 0:1 in 0:4, prejšnjo sredo v Barceloni z 0:3), vedno pa je izbral popolnoma napačno taktiko. Na Camp Nouu je začel s tremi igralci v obrambi, nato spremenil taktiko po začetnih priložnostih Barce. Po prvem golu Lionela Messija je iz igre vzel Thomasa Müllerja in se še bolj odprl, poceni je prejel še dva gola.

Preveč poškodb za ključne tekme
Tudi v torek na Allianz Areni ne bo mogel računati na Arjena Robbna, Francka Riberyja, Holgerja Badstuberja in Davida Alabo. Tudi številni drugi nosilci igre (Philipp Lahm, Thiago Alcantara in Bastian Schweinsteiger) so se šele vrnili po poškodbah in so daleč od prave forme. V letošnji sezoni je Bayern zanesljivo osvojil nemško prvenstvo, a to za velike apetite Bavarcev seveda ni dovolj.

Le "Don Jupp" osvojil trojno krono
Jupp Heynckes
, ki je v soboto praznoval 70. rojstni dan, je v sezoni 2012/13 osvojil trojno krono. "Kolikokrat je Bayern osvojil vse tri naslove v isti sezoni? Enkrat! Torej smo lahko zelo zadovoljni s to sezono," je poudaril Guardiola.

"Vsekakor bomo poskušali do konca. Zaostajamo tri zadetke proti eni izmed najboljših ekip na svetu v zadnjih 15 letih. Ostajam realen, moramo igrati s srcem in tudi z glavo," je še razložil Guardiola.

Rafinha se zaveda, da je težko ustaviti Messija
"Vsi se zavedamo, kako dober je Messi. Na vse načine smo ga skušali zaustaviti na prvi tekmi. Tako vrhunski igralec lahko sam odloči tekmo. Barcelona ni samo Messi, to je res izjemna ekipa, tudi Suarez in Neymar sta nevarna," je dodal branilec Rafinha, ki ga v torek znova čaka ogromno dela.

Mascherano: Najbolje je, da kar pozabimo na zmago s prve tekme
Barcelona je v silovitem naletu. V soboto je ugnala Real Sociedad z 2:0 in ima po spodrsljaju madridskega Reala proti Valencii (2:2) velike štiri točke naskoka pred kraljevim klubom. V nedeljo lahko Katalonci na stadionu Vicente Calderon že potrdijo naslov španskega prvaka.

"Najbolje je, da kar pozabimo na zmago s 3:0 na prvi tekmi. Tudi v Münchnu želimo zmagati. Ničesar ne bomo spreminjali, saj nam gre vse po načrtih, tudi v prvenstvu smo blizu naslova," je povedal Javier Mascherano. Zvezdniki Barce so ob 12.30 prileteli v München, ob prihodu v hotel pa so jih pričakali številni navijači.
Luis Enrique želi ponovitev prve tekme
"Želim si, da bi bila tudi povratna tekma podobna prvi. Želimo imeti veliko posest in nadzor nad srečanjem. Upam, da bomo zadeli prvi. Bayern lahko doseže veliko zadetkov na domačem igrišču. Že na prvi tekmi so nam povzročali veliko težav," je razmišljal trener Luis Enrique.

Polfinale, prvi tekmi, torek ob 20.45:
BAYERN - BARCELONA 0:3

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Juan Bernat, Xabi Alonso, Lahm, Thiago, Götze, Müller, Lewandowski.

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)




Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - JUVENTUS 1:2

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, James, Kroos, Isco, Bale, Hernandez, Ronaldo.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez, Morata.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Izida prvih tekeh sta v krepkem tisku. Finale bo 6. junija v Berlinu.