Pep Guardiola bo zelo verjetno nasledil Manuela Pellegrinija na klopi Manchester Cityja. Foto: EPA
Pep Guardiola bo zelo verjetno nasledil Manuela Pellegrinija na klopi Manchester Cityja. Foto: EPA

Na klopi sinjemodrih trenutno sedi Manuel Pellegrini, ki ima pogodbo do leta 2017, a bo ekipo vodil le do konca letošnje sezone. 44-letni Guardiola je v nedeljo uradno objavil slovo iz Münchna po treh sezonah. Ne bo si vzel leta odmora, ampak bo že 1. julija sedel na klop Cityja, poročajo nemški mediji.
Športni direktor Txiki Begiristain in predsednik upravnega odbora Ferran Soriano sta njegova dobra prijatelja. Guardiola si želi novega izziva, večkrat je poudaril, da je njegov veliki cilj Premier liga, kjer pa ni zimskega odmora, ampak je med božično-novoletnimi prazniki na sporedu veliko tekem.

Karanka mu je predstavil angleški nogomet
Guardiola je že vzpostavil stik z dolgoletnim znancem Aitorjem Karanko, ki sedi na klopi Middlesbrougha. "Vse me je spraševal o Premier ligi in na splošno o angleškem nogometu. Prepričan sem, da bo njegov slog igre pravi za ta prostor," je pojasnil Karanka.

"Ne vem, kaj razmišlja Pep. Vsekakor je eden izmed najboljših trenerjev na svetu. Pod mojim vodstvom je City dosegel največ zadetkov. Če bomo osvojili naslov, bom res zelo zadovoljen z doseženim. Vsekakor imajo lastniki pravico, da se odločajo o menjavi trenerja," je pojasnil Pellegrini.

Thiago: Ne vem, zakaj bi moral slediti Guardioli
Vodstvo Bayerna gradi močno ekipo za prihodnje sezone. Thiago Alcantara, ki je v München prišel leta 2013 skupaj s trenerjem Guardiolo, bo dres trikratnih zaporednih nemških državnih prvakov nosil do leta 2019.

"Ne vem, zakaj bi moral slediti Guardioli. Ostajam v Bayernu, kjer se dobro počutim. Klubu sem hvaležen, ker mi je v času poškodb vedno stal ob strani," je 24-letni vezist izjavil v nemškem športnem tedniku Sport Bild.

1. julija bo petkratne evropske prvake prevzel Italijan Carlo Ancelotti. Že prejšnji teden so pogodbe z Bayernom podaljšali številni nosilci igre. Nemški reprezentančni napadalec Thomas Müller, branilec Jerome Boateng in Španec Javi Martinez so podaljšali pogodbe do leta 2021, Španec Xabi Alonso pa do leta 2017.