Samir Handanović po 8 letih zapušča Udinese. Foto: EPA
Samir Handanović po 8 letih zapušča Udinese. Foto: EPA
Josip Iličić
Josip Iličić po besedah lastnika kluba Maurizia Zamparinija ostaja v Palermu. Foto: EPA

Vodstvo Interja se je v sredo dopoldne z Udinesejem dogovorilo za prestop ljubljanskega čuvaja mreže, ki naj bi bil vreden 11 milijonov evrov, za nameček pa bodo Videmčani dobili še 20-letnega branilca Marca Davideja Faraonija. Da se zadeve premikajo v tej smeri, je bilo slutiti že zjutraj, saj Handanovića ni bilo na zboru Udineseja ob začetku priprav na novo sezono.

Letno naj bi zaslužil okoli 2 milijona evrov
Dogovor med kluboma je potrdil tudi sin predsednika Udineseja Giampaola Pozzo, Gino Pozzo. "Sarma" bo član evropskih prvakov iz sezone 2009/10 postal v četrtek. Podpisal bo štiriletno pogodbo, letno pa naj bi zaslužil okoli 2 milijona evrov.
Prestop Handanovića je drugi najdražji v zgodovini slovenskega nogometa. Večjo odškodnino je imel le Zlatko Zahović, ko je leta 1999 za 13,5 milijona evrov prestopil iz Porta v Olympiacos. Lani je Tim Matavž iz Groningena v PSV odšel za 7 milijonov evrov.
Novi vratar Udineseja bo Srb Željko Brkić, ki so ga Videmčani iz Vojvodine pripeljali že lani in ga nato posodili v Sieno. Iz Lechie Gdansk so v svoje vrste zvabili še enega čuvaja mreže, 19-letnega Wojciecha Pawlowskega.

Struna posojen k nižjeligašu
Iz vodstva Palerma so še sporočili, da je Aljaž Struna postal član Vareseja, za katerega je v lanski sezoni igral tudi Jasmin Kurtić, ki je bil s klubom na pragu uvrstitve v Serio A. Kurtić bo kariero najverjetneje nadaljeval pri Catanii (tja bi sledil trenerju Rolandu Maranu, zato je bolj naklonjen tej možnosti) ali Chievu iz Verone, kjer se lahko pridruži reprezentančnima kolegoma Bojanu Jokiću in Boštjanu Cesarju. Josip Iličić bo tudi v prihodnje član zasedbe s stadiona Renzo Barbera. To je potrdil predsednik kluba Maurizio Zamparini, ki je še izdal, da je zavrnil bogato ponudbo enega izmed angleških klubov s sredine lestvice v Premier ligi za 24-letnega nogometaša.

Bačinović ostaja neznanka
Neznanka v Palermu tako ostaja le Armin Bačinović, ki naj bi ga klub želel posoditi v Serie B, a za zdaj slovenski obrambni vezist, ki ne bi rad šel v nižjo ligo, ostaja član "orlov". Bačinović je lani spomladi izrazil željo, da bi zaigral v Premier ligi (menda sta se zanj takrat zanimala Liverpool in Chelsea), a je nato junija lani s Palermom podpisal 5-letno pogodbo. Lani je za Palermo odigral samo 9 tekem.