Uli Hoeness je bil od 1. maja 1979 menedžer Bayerna, nato pa je 27. novembra 2009 postal predsednik bavarskega velikana. Foto: EPA
Uli Hoeness je bil od 1. maja 1979 menedžer Bayerna, nato pa je 27. novembra 2009 postal predsednik bavarskega velikana. Foto: EPA
Uli Hoeness
Z mesta predsednika se je poslovil v solzah, a že novembra letos naj bi se vrnil. Foto: Reuters

Karl Hopfner, ki zdaj opravlja delo predsednika, je pojasnil, da si tudi on želi vrnitve 64-letnega Hoenessa na to mesto: "To je samoumevno, o tem se sploh ne pogovarjamo!"

V zaporu Landsberg am Lech na Bavarskem se je Hoeness vzorno vedel vse od 2. junija 2014, zato bo druga polovica triinpolletne kazni pogojna. Pri Bayernu ga vsi pogrešajo, voditelji televizijskih nogometnih omizij v Nemčiji (Sky 90, Doppelpass ...) komaj čakajo na vrnitev Hoenessa, ki je bil vedno brez dlake na jeziku. Nekdanji odlični napadalec, ki je kariero zaradi poškodbe kolena končal že pri 27 letih, je duša in srce Bayerna, to se čuti na vsakem koraku. Klubu je stal ob strani v slabih časih, zaslužen je za številne lovorike v zadnjih štirih desetletjih.

Odštel več kot 43 milijonov evrov
Marca 2014 je bil zaradi utaje davkov obsojen na tri leta in pol zaporne kazni. Hoenessa je prvotna obtožnica bremenila utaje davkov v vrednosti 3,5 milijona evrov, tožilstvo pa je pozneje z novimi podatki prišlo do številke 28,5 milijona evrov, kolikor naj bi bilo utajenih davkov. Z vsemi sodnimi postopki je skupna številka narasla na vrtoglavih 43 milijonov evrov, ki pa jih je Hoeness že poravnal.

Po izreku kazni je Hoeness odstopil s predsedniškega položaja, od maja 2014 je prvi mož kluba Hopfner, dolgoletni podpredsednik in odgovoren za finance v klubu.

Pred 34 leti preživel letalsko nesrečo
16. februarja 1982 se je Hoeness skupaj s tremi prijatelji z manjšim letalom odpravil na reprezentančno tekmo v Hannover. Pilot je bil nekdanji alpski smučar in Ulijev prijatelj Wolfgang Junginger. Hoeness je med poletom spal na zadnjem sedežu, pilot je izgubil nadzor in letalo je strmoglavilo. Vsi trije preostali potniki so bili mrtvi takoj, Hoeness pa jo je čudežno odnesel le s pretresom možganov in odrgninami.
Hoeness je večkrat poudaril, da je takrat začel drugo življenje. Po odsluženi zaporni kazni bo marca stopil v tretje življenje, vsekakor pa bo tudi to povezano z Bayernom.