Francois Hollande med obiskom inštituta za šport in telesno izobraževanje INSEP v Parizu. Foto: EPA
Francois Hollande med obiskom inštituta za šport in telesno izobraževanje INSEP v Parizu. Foto: EPA
Pariz
Med tarčami terorističnih napadalcev 13. novembra lani v Parizu je bil tudi stadion Stade de France. Nanj se na srečo ni uspelo prebiti nikomur, je pa Salah Abdeslam policiji povedal, da se je nameraval razstreliti pred njim, a si je nato premislil. Foto: EPA
Predsednik Hollande zagotovil, da Euro bo

"Evropsko prvenstvo bo najboljši odgovor na vse oblike sovraštva in na teroristična napada v Parizu in Bruslju. Za varnost bo na Euru 2016 dobro poskrbljeno. To je naša dolžnost do vseh tistih, ki so se odločili, da bodo junija in julija obiskali Francijo in pri varnostnih vidikih ne bo nobenih kompromisov," je ob obisku inštituta za šport in telesno izobraževanje INSEP v Parizu povedal Hollande.

Nikoli nismo razmišljali o odpovedi ali preložitvi prvenstva
"Nikoli nismo razmišljali o tem, da bi Euro 2016 preložili ali odpovedali," je še enkrat zatrdil francoski predsednik, ki je dodal, da je bil "šport pogosto način odzivanja na terorizem". "Le nekaj dni po terorističnem napadu v Parizu, je francoska himna marseljeza odmevala na stadionu Wembley, kjer je Francija novembra lani le nekaj dni po napadu igrala prijateljsko tekmo z Anglijo."

"Narediti moramo vse, da bo prvenstvo potekalo nemoteno in da bomo izpeljali vse dejavnosti, ves čas pa bo potrebna visoka stopnja budnosti," je sklenil Hollande.

V Francijo naj bi prišlo sedem milijonov ljudi
Francija pričakuje, da bo v dneh evropskega prvenstva iz drugih držav prišlo okoli sedem milijonov ljudi, od tega naj bi si 2,5 milijona ljudi ogledalo 51 tekem na desetih različnih prizoriščih.

Predsednik Hollande zagotovil, da Euro bo