Agim Ibraimi o Jasminu Handanoviću:
Agim Ibraimi o Jasminu Handanoviću: "Za Jasmina nimam kaj reči. Je ambiciozen in dela vsak dan na treningu več kot vsi drugi. Če daš vse od sebe, te Bog nagradi." Foto: BoBo

V 6. minuti drugega polčasa sem že želel z igrišča, pa sem videl Rajčevića in Mertlja, ki sta me spraševala, kam grem. Nagovorila sta me, naj še pomagam. Kašljal sem, jutri imam nove preiskave, a rekel sem si, kar bo, bo. Zdržal sem do konca.

Agim Ibraimi
Mitja Viler
Mitja Viler se je znova izkazal s podajo za gol, podal pa je tudi za izjemno priložnost Luke Zahovića kmalu zatem, ki pa je mladi Mariborčan ni izkoristil. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Hazarda je najtežje pokrivati. Videli ste, koliko prekrškov smo naredili nad njim, pa še vstane. Ima neverjeten pospešek. Ne zasluži zaman 300.000 evrov na teden. To pove vse.

Mitja Viler
Šimundža in Mourinho po tekmi v Mariboru
Handanović in Ibraimi junaka velike točke

Makedonski nogometaš je bil eden izmed junakov velike točke Maribora v Ligi prvakov v sredo zvečer (1:1). V 50. minuti je Ljudski vrt pozdravil njegovo mojstrovino in sanjsko vodstvo vijoličastih. "Pogledal sem vratarja in videl nekaj prostega prostora. Če dosežeš zadetek, je izjemno, če ga ne, je pač bolj zadovoljen tvoj tekmec. Sicer pa bom vse skupaj lahko trezno podoživel šele jutri zjutraj, ko se bom zbudil."

Ibraimi je po golu stekel do pomočnika trenerja Saše Gajserja na mariborski klopi. "Šel sem do njega, ker mi je pred tekmo rekel, da bom zatresel mrežo. Odvrnil sem mu, da se bom v tem primeru veselil z njim. Zato sem uresničil, kar sem mu obljubil."

"Kar moramo urediti, so naše glave"
Strelec gola za Maribor je imel zadnje dni težave z zdravjem, zaradi česar je izpustil derbi v domačem prvenstvu proti Domžalam prejšnji teden. "Nisem še stoodstoten. Jemal sem ospen. Najbolj pomembno je bilo to, da so me soigralci motivirali in rekli, da moram stisniti zobe in igrati. Saj sem tri dni treniral prehlajen. Moraš se žrtvovati za ekipo, pa če je to proti Chelseaju ali Krki. V 6. minuti drugega polčasa sem že želel z igrišča, pa sem videl Rajčevića in Mertlja, ki sta me spraševala, kam grem. Nagovorila sta me, naj še pomagam. Kašljal sem, jutri imam nove preiskave, a rekel sem si, kar bo, bo. Zdržal sem do konca."

Pred dvema tednoma je Maribor na Stamford Bridgeu klonil s 6:0, tokrat je proti vodilni ekipi Premier lige dosegel izid, ki odmeva po vsej Evropi in tudi širše. Zakaj takšna razlika? "Izid 6:0 v Londonu ni bil realen. Dobro smo analizirali napake na prvi tekmi. Nogomet ti da toliko, kot vložiš. Danes smo naredili vse, kar smo lahko. Garali smo, bili smo maksimalno zbrani in si točko krvavo zaslužili. Dala nam bo dodatno energijo za slovensko prvenstvo, ki je naša prioriteta. Takšen pristop moramo prenesti na prvenstvene tekme. Domžale imajo devet točk naskoka. Če ne bomo zbrani na vsakem srečanju, se ne bo končalo dobro. Že tri leta v Evropi dokazujemo, da smo dobra ekipa. Kar moramo urediti, so naše glave."

Škoda, ker so slovenski prvaki izenačujoči zadetek prejeli v 73. minuti takoj po menjavi Luka Zahović-Jean Philippe Mendy in strelu iz kota, ko so bili premalo pozorni. Nemanja Matić je na drugi vratnici ušel ravno Francozu in v mrežo iz neposredne bližine potisnil žogo po strelu Johna Terryja z glavo. "Soigralci se moramo v takšnih situacijah dobro dogovarjati. Žal mi je za trenerja in druge v trenerskem štabu, ki poudarjajo, da moramo vsi pokriti tekmečeve igralce. Nato pa se nam rado zgodi, da je nekdo prost. Ne razumem, zakaj se nam to dogaja. To moramo analizirati in povedati, kdo je odgovoren. Najbolje je tako, nima se smisla skrivati," je dejal Ibraimi.

Viler: Bog obstaja
"Zakaj spet jaz?"
se je v 84. minuti vprašal Mitja Viler, potem ko je storil prekršek nad Edenom Hazardom, italijanski sodnik pa je pokazal na belo točko, s katere bi si modri lahko zagotovili poln plen. Toda Jasmin Handanović je enajstmetrovko ubranil. Na kaj je tedaj pomislil primorski branilec? "Da Bog obstaja," je kot iz topa izstrelil šaljivi Viler in dodal: "Hazarda je najtežje pokrivati. Videli ste, koliko prekrškov smo naredili nad njim, pa še vstane. Ima neverjeten pospešek. Ne zasluži zaman 300.000 evrov na teden. To pove vse."

Njegov pogled na tekmo: "Brez besed sem. Lahko smo ponosni nase, super točka. Ko bom čez 20 let vrtel filmski trak svoje kariere, bo ta tekma gotovo v top 10. Glede na blamažo pred 14 dnevi, nam pred tekmo nihče ni dajal pet odstotkov možnosti. S kolektivnim duhom in žrtvovanjem smo to obrnili v svojo korist. Pred srečanjem smo imeli veliko sestankov in si povedali v obraz nekaj stvari, ki si jih mogoče prej nismo. Naredili smo dobro analizo. Po uvodnih 10 minutah, ko so nam skrili žogo, smo si nekajkrat podali in uvideli, da se da. Na tem smo gradili. V obrambi smo igrali zelo kolektivno, disciplinirano. Imeli smo svoje priložnosti."

Kako se je sam pripravljal na srečanje, potem ko se je v Londonu prepričal o sijajnih sposobnostih tekmecev? "Vsi smo poskušali početi tisto, kot takrat, ko smo bili uspešni, denimo pred Celticom. Kot neko vraževerje. Malo spiš, poslušaš glasbo. Dan je neverjetno dolg, komaj čakaš, da prideš na igrišče. Potem pa poskušaš dati vse od sebe."

Čez tri tedne v Lizbono
Pogled na skupino G je po štirih krogih zelo zanimiv. Chelsea 8, Schalke 5, Sporting 4, Maribor 3 točke. Štajerci lahko odkrito razmišljajo o tretjem ali celo drugem mestu. "Treba je biti ponižen in najprej zmagovati v prvenstvu. Kar bomo naredili v Evropi, bo le dodaten uspeh. Tudi Chelsea se mora še boriti, ker še ni stoodstotno napredoval, zato je vse odprto. Gotovo bo v snegu lažje trenirati, če bomo razmišljali o Evropi. Naredili bomo vse, da nam to uspe. V domači ligi imamo do odmora še štiri tekme in dokaj ugoden razpored. Treba je vzeti z obema rokama, kar se ponuja," je sklenil Viler. V Ligi prvakov čaka Mariborčane 25. novembra gostovanje v Lizboni, 10. decembra pa v Ljudski vrt prihaja Schalke.

V 6. minuti drugega polčasa sem že želel z igrišča, pa sem videl Rajčevića in Mertlja, ki sta me spraševala, kam grem. Nagovorila sta me, naj še pomagam. Kašljal sem, jutri imam nove preiskave, a rekel sem si, kar bo, bo. Zdržal sem do konca.

Agim Ibraimi

Hazarda je najtežje pokrivati. Videli ste, koliko prekrškov smo naredili nad njim, pa še vstane. Ima neverjeten pospešek. Ne zasluži zaman 300.000 evrov na teden. To pove vse.

Mitja Viler
Šimundža in Mourinho po tekmi v Mariboru
Handanović in Ibraimi junaka velike točke