Ciro Immobile bo v Dortmundu skušal uspešno naslediti Roberta Lewandowskega. Foto: EPA
Ciro Immobile bo v Dortmundu skušal uspešno naslediti Roberta Lewandowskega. Foto: EPA

Immobile bo nosil dres s številko 9, ki je bila last Roberta Lewandowskega. Poljak se seli k münchenskemu Bayernu.
"Ciro Immobile je fleksibilen in dinamičen napadalec, ki je pustil vtis v eni najboljših evropskih lig. Ima izjemne kvalitete, ki sovpadajo z Borussio," je povedal športni direktor dortmundskega kluba Michael Zorc. Nemški mediji poročajo, da je prestop vreden 18,5 milijona evrov.

Prestop je bil dogovorjen že dalj časa, a so se pojavile velike težave, ker sta si pravice za napadalca delila Torino in Juventus. Šele pretekli konec tedna so našli skupni jezik, po remiju Italije z Irsko (0:0) je Immobile odpotoval v Dortmund, kjer je podpisal pogodbo in se takoj vrnil k izbrani vrsti, ki jo čaka še zadnji teden priprav na svetovno prvenstvo.

Montolivo že operiran, manjkal bo pol leta
Riccardo Montolivo je po zlomu noge na sobotni prijateljski tekmi proti Irski ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu v Braziliji. 29-letni vezist Milana bo po operaciji brez nogometa pol leta. Montolivo si je ob trku z irskim branilcem Alexandrom Pearceom zlomil golenico. Nesrečnega kapetana Italije je selektor Cesare Prandelli moral prečrtati s seznama 23-erice, ki bo igrala v Braziliji.

"Okreval bo šest mesecev. Vse je šlo dobro. Čez 40 dni pride na kontrolo, nato se bomo odločili, kaj bomo storili," je po operaciji povedal zdravnik Herbert Schönhuber, ki je Montoliva operiral v kliniki v Milanu.