Najdražji igralec poletne tržnice 2011 je bil Sergio Aguero, za katerega je Manchester City Atleticu Madridu odštel kar 45 milijonov evrov. Foto: Reuters
Najdražji igralec poletne tržnice 2011 je bil Sergio Aguero, za katerega je Manchester City Atleticu Madridu odštel kar 45 milijonov evrov. Foto: Reuters

Kdo bo največ zapravljal? Rekorder zadnjih let Real Madrid zatrjuje, da jih zimska tržnica ne zanima, velikih potreb po okrepitvah nima niti evropski prvak Barcelona. Povsem drugače je v Angliji, kjer sicer ni božično-novoletnega premora, zato pa je velika želja po zapravljanju, čemur zagotovo botrujejo globoki žepi lastnikov. Posebna pozornost velja Italiji, kjer poškodbe in blede igre posameznih igralcev zahtevajo okrepitve v marsikaterem vodilnem klubu. Potem je tu še novi veliki evropski zapravljivec Paris Saint Germain.

Dvajset v januarju najbolj zaželenih nogometašev po izboru britanskega Guardiana si poglejte v spodnji galeriji.
Seveda v komentarjih lahko pustite svoje mnenje, s kom bi se moral pozimi okrepiti Vaš klub.

Slovenci?
Malokdo si lahko obeta prestopa v močnejšo sredino, sta pa dva reprezentanta, ki na vsak način želita drugam. Marko Šuler, ki je na stranskem tiru Genta, že več tednov išče novega delodajalca. Valter Birsa, ki je obsedel na tribuni Genoe, si želi vrnitve v Francijo kot posojen igralec, kar pa je prvi naslovnik Marseille že zavrnil.

Slovenija?
Običajno so zimski meseci v slovenskem prvenstvu bolj zaspani. Maribor bo mogoče vnovčil kakšnega od igralcev, ki so izstopali v Evropski ligi, posebej ker imajo preveč tujcev za igranje v Prvi ligi si. Največja pozornost bo namenjena Olimpiji, ki bi se morala okrepiti v napadu, hkrati pa sta za pravo ponudbo naprodaj steber obrambe Sreten Sretenović in prvi strelec lige ter motor "zeleno-belih" Dare Vršič. A oba bosta po grenkih izkušnjah v Vzhodni Evropi skrbno pretehtala, če se splača zapustiti Ljubljano.





Legenda za podnapisa pod slikami (za povečavo kliknite nanje):
Ime (trenutni klub), starost in igralni položaj, ocenjena vrednost prestopa.