Nogometaši Interblocka niso imeli podpore s tribun, a so kljub vsemu zmagali in si pripravili lepo popotnico za gostovanje na Areni Petrol. Foto: MMC RTV SLO
Nogometaši Interblocka niso imeli podpore s tribun, a so kljub vsemu zmagali in si pripravili lepo popotnico za gostovanje na Areni Petrol. Foto: MMC RTV SLO

V Ljubljani ni bilo gledalcev, saj vodstvo kluba na upravni enoti ni prijavilo prireditve. V klubu pravijo, da je kriv pozen termin žreba, zato so zamudili rok za prijavo tekme.

Šporar prebil led, Klebčar dokončal delo
V prvem polčasu sta ekipi igrali precej zadržano, še najlepšo priložnost je v 18. minuti po predložku iz kota zapravil branilec Aleksander Zukić, ki je žogo z glavo poslal za slab meter mimo vrat. Zukića je že nekaj minut pozneje zamenjal Marko Roškar, v 31. minuti pa je po napaki celjske obrambe z roba kazenskega prostora vrata zgrešil še Martin Hauschen.

Odločilni zadetek je padel v 52. minuti, ko je Andraž Šporar lepo prodrl po levi strani in matiral gostujočega vratarja Matica Kotnika. V 75. minuti je še drugi rumeni karton na tekmi prejel celjski kapetan Saša Bakarić in moral predčasno pod prho, končnih 2:0 pa je v 89. minuti po podaji iz kota postavil Maksimiliano Klebčar.

V Šenčurju na tekmi med Garmin Šenčurjem in Luko Koprom približno 300 gledalcev ni videlo zadetka.

POKAL HERVIS, ČETRTFINALE, prve tekme

BRAVO 1 INTERBLOCK - CM CELJE 2:0 (0:0)
Šporar 52., Klebčar 88.
RK: Bakarič 75./Celje

GARMIN ŠENČUR - LUKA KOPER 0:0
300 gledalcev

Torkova tekma:
RUDAR - HIT GORICA 2:1 (2:0)
600; Klinar 4., Rotman 33.; Martinović 93.

Povratne tekme bodo 26. oktobra.

Sreda, 26. oktobra, ob 15.00:
ZAVRČ - MARIBOR