Josip Iličić je trikrat premagal vratarja Siene Gianluco Pegola. Foto: EPA
Josip Iličić je trikrat premagal vratarja Siene Gianluco Pegola. Foto: EPA
Reginaldo
Reginaldo je bil dvakratni strelec za Sieno. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je postavil končni izid tekme v Ponferradi. Foto: EPA

Kranjčan je pred 6.500 gledalci v 92. minuti izsilil podaljšek, ko je z bele točke izenačil na 3:3, po dodatnih 30 minutah je bil izid 4:4, potnika v četrtfinale pa so odločile enajstmetrovke. Palermo je trikrat zgrešil (Iličić je v drugi seriji streljal prek vrat), Siena trikrat zadela in napredovanja so se veselili gosti. Sicilijanci tako ne bodo ponovili lanskega uspeha, ko so se prebili vse do finala, kjer jih je ustavil Inter.

Zapisan v zgodovino Palerma
Iličić je bil najboljši igralec v domači vrsti in se je zapisal v zgodovino Palerma, saj je postal prvi nogometaš tega kluba, ki je na pokalni tekmi dosegel hat-trick. Armina Bačinovića ni bilo v ekipi, priložnost je dobilo pet igralcev iz mladinskega moštva.
Prepričljivejša Siena je v rednem delu tekme trikrat vodila, vendar so jo gostitelji vselej ujeli. Ilićić je 39. minuti z enajstmetrovke lepo streljal pod stičišče vratnice in prečke, takoj na začetku drugega polčasa je z levico zadel s sredine kazenskega prostora, v sodnikovem podaljšku pa še enkrat z dvomljivo dosojenega strela z bele točke po prekršku Angela nad Nicolasom Bertolom.
Siena proti Udineseju ali Chievu
V 98. minuti je Palermo z zadetkom Bertola celo povedel, vendar je že dve minuti pozneje izid znova poravnal Angelo. Toskanci se bodo v četrtfinalu pomerili z boljšim iz dvoboja Udinese - Chievo, ki bo 11. januarja.
Palermo v nedeljo v Serie A čaka nova pomembna tekma - sicilijanski derbi v Catanii.

Na preloženi tekmi italijanskega prvenstva je Inter v gosteh z 1:0 premagal Genoo. Edini zadetek je v 67. minuti z glavo dosegel 170 cm visoki Japonec Juto Nagatomo. Črno-modri so zmagali četrtič na zadnjih petih tekmah in na lestvici pri 20 točkah ujeli šestouvrščeni Palermo. Valterja Birse zaradi poškodbe ni bilo v ekipi Genoe.

Real premagal tretjeligaša
V Španiji so odigrali prve tekme 1/16 finala kraljevega pokala. Real Madrid je z 2:0 zmagal na gostovanju pri tretjeligašu Ponferradini. Strelca sta bila v 29. minuti Jose Maria Callejon in v 74. minuti Cristiano Ronaldo. V 69. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Raul Albiol.
Osmina finala, tabela
Odigrano prejšnji četrtek:
JUVENTUS
- Bologna 2:1 (1:1, 0:0) - po podaljšku
Giaccherini 90., Marchisio 102.; Raggi 96.
Krhin (Bologna) je igral od 64. minute.

ROMA - FIORENTINA (11. januarja)

LAZIO - VERONA (10. januarja)

MILAN - NOVARA (18. januarja)

Palermo - SIENA 4:7 (2:2, 1:2) - po streljanju 11-metrovk
Iličić 39., 92./oba 11-m, 46., Bertolo 98.; Reginaldo 21., 59., Gonzalez 40., Angelo 100.
Iličić je igral vso tekmo, Bačinovića (oba Palermo) pa ni bilo v ekipi.
11-m: Bollino /, Iličić /, Cetto /; Gonzalez, Pesoli, Angelo.

Palermo: Tzorvas (42./Brichetto), Aguirregaray, Migliaccio, Cetto, Mantovani (71./Bollino), Alvarez, Acquah, Della Rocca, Lores, Iličić, Budan (60./Bertolo).

Siena: Pegolo, Angelo, Contini, Pesoli, Rossi, Reginaldo (87./Angella), Bolzoni, Codrea (67./Parravicini), Grossi, Larrondo (52./Sestu), Gonzalez.
UDINESE - CHIEVO (11. januarja)

INTER - GENOA (19. januarja)

NAPOLI - CESENA (12. januarja)