190 cm visoki najstnik Alexander Isak se bo preizkusil v Bundesligi. Foto: EPA
190 cm visoki najstnik Alexander Isak se bo preizkusil v Bundesligi. Foto: EPA

Prestop iz švedskega AIK-a je vreden 10 milijonov evrov, kar bo nov švedski rekord. "Alexander Isak je zelo talentiran napadalec, ki so si ga želeli številni najboljši evropski klubi. Navdušeni smo, da je izbral prav nas. Klub in igralec sta prepričana, da ima transfer izjemen potencial," je v izjavi za javnost razkril športni direktor Borussie Michael Zorc.

Prestop mora najprej odobriti Mednarodna nogometna zveza Fifa, saj je Isak še mladoleten. Ta mesec je debitiral za švedsko člansko reprezentanco in hitro postal najmlajši strelec v zgodovini svoje države. Isak je sicer rojen v Stockholmu eritrejskim staršem. V debitantski sezoni 2016 je na 24 tekmah za AIK zadel desetkrat.

Isak na Švedskem velja za naslednika Zlatana Ibrahimovića, ki se je od reprezentančnega dresa poslovil po evropskem prvenstvu v Franciji.

Pulisic ostaja v Dortmundu
Vodstvo Borussie je podaljšalo pogodbo z 18-letnim ameriškim reprezentantom hrvaških korenin Christianom Pulisicem do konca junija leta 2020. Ameriški napadalec je najmlajši igralec črno-rumenih, ki je zaigral v Ligi prvakov.

"Christian že zdaj visoko kotira v naši ekipi, tako kot Julian Weigl lahko postane eden izmed temeljev naše prihodnosti," je dejal športni direktor Zorc.

"Tukaj v Dortmundu imam najboljše pogoje in imam priložnost igrati pred več kot 80.000 navijači," je dodal Pulisic.