Lukas Podolski je osem minut po vstopu v igro postavil končni izid. Foto: EPA
Lukas Podolski je osem minut po vstopu v igro postavil končni izid. Foto: EPA
Avstralci so prikazali odlično igro v Kaiuserslauternu. Foto: EPA
Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner je s hat-trickom zagotovil zmago Danski. Foto: EPA

Nemški selektor Joachim Löw je preizkusil številne igralce, ki na nedeljski kvalifikacijski tekmi proti Gruziji ne bodo v posatvi, v vratih je stal Ron Robert Zieler.

V 17. minuti je Sami Khedira ušel po levi strani in podal pred vrata, kjer je Marco Reus z drsečim štartom žogo z desnico spravil mimo vratarja Mathewa Ryana v mrežo. Avstralci so si priigrali veliko priložnosti, izenačili pa so pet minut pred odmorom, ko je Nathan Burns podal pred vrata, kjer je James Troisi z glavo izenačil.

V 50. minuti je Mile Jedinak mojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu, Zieler se je dotaknil žoge, ki pa je vseeno končala v mreži. Avstralci so bili vse bolj nevarni, v 71. minuti je napadalec Matthew Leckie zadel zunanji del vratnice po protinapadu.
Dve minuti zatem je Löw v igro poslal jokerja Lukasa Podolskega. Po akciji Andreja Schürrleja na levi strani in podaji v sredino je prav "Poldi" v 81. minuti z levico izenačil in poskrbel za navdušenje na stadionu Fritza Walterja. To je bil že njegov 48. zadetek za "elf", na večni lestvici je prehitel legendarna svetovna prvaka iz Italije leta 1990 Jürgena Klinsmanna in Rudija Völlerja. Le Miroslav Klose, Gerd Müller in Joachim Streich so dosegli več zadetkov za Nemčijo.

Prijateljske tekme:
NEMČIJA - AVSTRALIJA 2:2 (1:1)
Reus 17., Podolski 81.; Troisi 40., Jedinak 50.

Nemčija: Zieler, Mustafi, Höwedes, Badstuber (46./Rudy), Gündogan, Khedira (63./Kramer), Bellarabi (63./Schürrle), Özil, Hector, Götze (73./Kruse), Reus (73./Podolski).

Avstralija: Ryan, Franjić, DeVere, Wilkinson (77./Wright), Davidson, Milligan (69./Mooy), Jedinak, McKay (77./Bozanic), Burns (61./Oar), Troisi (87./Juric), Leckie.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)




GRUZIJA - MALTA 2:0 (0:0)
Kankava 83., Qazaišvili 93.

DANSKA - ZDA 3:2 (2:1)
Bendtner 33., 83., 91.; Altidore 19., Johannsson 66.

ŠKOTSKA - SEVERNA IRSKA 1:0 (0:0)
Berra 85.

Četrtek ob 21.00:
FRANCIJA - BRAZILIJA