Slovenska nogometna reprezentanca prihodnje leto potuje v Argentino. Foto: EPA
Slovenska nogometna reprezentanca prihodnje leto potuje v Argentino. Foto: EPA
Z Gavči tik pred mundialom

Nogometni zvezi Slovenije in Argentine sta namreč sklenili dogovor o igranju prijateljske tekme 1. junija 2014 in slovenska nogometna reprezentanca bo tako v Argentini gostovala pri tretji reprezentanci sveta na Fifini jakostni lestvici, ki je do zdaj že dvakrat osvojila tudi svetovni naslov.

Sledi tekma s Čilom ali Urugvajem
Znano je, da bo Slovenija v okviru turneje v Južni Ameriki odigrala še eno tekmo, njen nasprotnik pa bo ali Čile ali Urugvaj, so še sporočili na tradicionalni novoletni prireditvi Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju.

Slovenija se na tej lestvici trenutno uvršča na 29. mesto.

Ena zadnjih argentinskih tekem pred SP-jem
Argentina bo na SP-ju 2014 v Braziliji igrala v skupini F skupaj z Bosno in Hercegovino, Iranom ter Nigerijo - tekma s Slovenijo bo tako ena zadnjih pripravljalnih tekem argentinske reprezentance za svetovno prvenstvo.

Varovanci Srečka Katanca bodo prijateljsko tekmo odigrali tudi 5. marca, nasprotnik še ni znan.

Katanec: Najtežja tekma reprezentance od osamosvojitve
"Argentina bo odigrala prijateljsko tekmo tik pred odhodom na svetovno prvenstvo. Morda bo to najtežja tekma slovenske reprezentance od osamosvojitve. Do začetka kvalifikacij za Euro 2016 bomo odigrali tri izjemno težke prijateljske tekme, to bo velika izkušnja za nas. Videli bomo, ali si nismo izbrali preveč težkih nasprotnikov. Fantje bodo videli, kaj pomeni nogomet na najvišji ravni. Na teh tekmah ne bo vidno realno stanje, kaj lahko naredimo proti sebi enakim ali malo boljšim, Argentina je res ena izmed najboljših reprezentanc na svetu. Vedno sem vesel takih izzivov," je pojasnil Katanec, ki je na selektorski stolček sedel lani na silvestrovo.

"V letu 2013 smo odigrali šest kvalifikacijskih tekem in nanizali štiri zmage, a to nič ne pomeni, saj se nismo prebili na svetovno prvenstvo," je letošnje leto ocenil Katanec.

Čeferin: Treba bo povečati obisk klubskih tekem
Slavnostni večer je odprl predsednik Aleksander Čeferin in napovedal, da bi po vseh zapletih s pridobivanjem dovoljenj na Brdu pri Kranju dočakali vrhunski pripravljalni reprezentančni center. "Reprezentanca dela dobro, tudi z mlajšimi selekcijami se dela dobro. Treba bo izboljšati klubski nogomet, predvsem bo treba povečati obisk tekem. Leto 2013 bi lahko bilo boljše, a seveda tudi slabše."

Zanimiva predstava Električna žoga
Sledila je enourna kulturno-umetniška predstava z naslovom Električna žoga, ki jo je zrežiral Matjaž Berger. Blesteli so vrhunski telovadci in ritmične gimnastičarke. Sašo Bertoncelj, Žiga Šilc, Mojca Rode, Tamia Dulce Villca Šeme in Iza Zorec so navdušili z vratolomnimi elementi. Program je povezoval Jure Longyka, igrali pa so še Pavle Ravnohrib, Akira Hasegawa in Aleksandra Balmazović.

Z Gavči tik pred mundialom