Kevin Kampl je na 109 tekmah za Salzburg dosegel 29 golov, podal pa je še za 54 zadetkov. Foto: Reuters
Kevin Kampl je na 109 tekmah za Salzburg dosegel 29 golov, podal pa je še za 54 zadetkov. Foto: Reuters
Srečko Katanec in Kevin Kampl
Kampl je za slovensko izbrano vrsto na 13 tekmah dosegel en zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Kampl ekskluzivno o prestopu v Borussio
Kampl se veseli velikega izziva v Dortmundu

"Kampl je odličen igralec na sredini igrišča, zelo dolgo ga že opazujemo. Izpolnjuje vse naše zahteve," je pojasnil športni direktor Michael Zorc, ki ima ogromno težav, saj so rumeni-črni na lestvici Bundeslige po jesenskem delu na predzadnjem mestu, zbrali so le 15 točk.
Igra Borussie mu je pisana na kožo
"Pogovarjali smo se in hitro je bilo jasno, da si obe strani želita skleniti sodelovanje. Nismo dolgo čakali, danes sem bil na zdravniškem pregledu. Podpisal sem pogodbo, vse je šlo zelo hitro in srečen sem. Borussia je eden največjih klubov v Nemčiji in tudi v Evropi, če pogledamo uspehe v zadnjih letih. Skušal bom pomagati ekipi, ne bom se skrival. Trenerju se želim dokazati od prvega dne. Borussia igra napadalni nogomet s presingom, taka igra je meni najbolj pisana na kožo. Ta klub je super zame," je v pogovoru za TV Slovenija povedal Kampl.
V Nemčiji ima že veliko izkušenj
24-letni Kampl se je rodil v Solingenu, med letoma 1997 in 2009 je igral v mlajših selekcijah Bayerja iz Leverkusna. Pri lekarnarjih je nato igral za drugo ekipo, prave priložnosti pri prvem moštvu pa ni dočakal (igral je le na nepomembni tekmi Evropske lige proti Metalistu iz Harkiva), zato je bil posojen h Greuther Fürthu. Poleti 2011 se je preselil k Osnabrücku, kjer je bil najboljši igralec. Poleti 2012 je prestopil v drugo nemško ligo k Aalnu, kjer pa je odigral le tri tekme. Salzburg je ponudil tri milijone evrov za prestop, pri rdečih bikih je zablestel in postal tudi nosilec igre slovenske izbrane vrste. Edini zadetek je dosegel lani proti Albaniji v Stožicah (1:0).
Rangnick: Selitev v Bundesligo logičen korak
Športni direktor Salzburga Ralf Rangnick je ob tem dejal: "Za Kevina je selitev v Bundesligo samo logičen korak." Kampl je bil letos v Avstriji v glasovanju za nogometaša leta na tretjem mestu, v letu 2013 je bil drugi, zaostal je le za Davidom Alabo.
Oblak in Zahovič sta bila dražja
12 milijonov evrov je leta 2012 za Samirja Handanovića odštel milanski Inter. Oba nogometaša sta zdaj na tretjem mestu najvrednejših prestopov slovenskih igralcev. Pred omenjenima sta še Zlatko Zahovič na drugem mestu, zanj je grški Olympiacos leta 1999 plačal 13,5 milijona evrov, prvouvrščeni Jan Oblak je madridski Atletico letos poleti stal 16 milijonov evrov.
Klopp ne bo vrgel puške v koruzo
Trener Jürgen Klopp po katastrofalnem jesenskem delu ne razmišlja o odstopu. "Nikakor ne bom vrgel puške v koruzo. Vem, da sem delal napake tudi sam, toda naredili bomo analizo in videli, kaj lahko še storimo. Zdaj ni čas za paniko in horukakcijo," je v pogovoru za časnik Bild dejal strateg Borussie. Dodal je, da je edino pozitivno pri vsem skupaj le to, da klub od mest, ki pomenijo obstanek, ločita le dve točki.

Hummels: Ni zagotovila, da bomo ostali med najboljšimi
Borussia bo prvič v zgodovini prezimila na mestih, ki v Nemčiji pomenijo slovo od prvoligaškega tekmovanja. Poskrbeli so še za dva negativna klubska rekorda, saj so zbrali deset porazov in le štiri točke na gostovanjih.

Manj optimističen pa je bil steber obrambe Mats Hummels: "Ni zagotovila, da bomo ostali med najboljšimi. Nikoli nismo imeli popolne zasedbe, ves čas smo imeli poškodovane ključne igralce. Za nami je najslabša polovica sezone v zgodovini in v zadnjih tednih je šlo samo na slabše."
Debitiral naj bi prav proti Bayerju
Rumeno-črni se bodo na prvi tekmi spomladanskega dela pomerili z Bayerjem iz Leverkusna. Tekma bo na sporedu v soboto, 31. januarja, ob 18.30. V Ligi prvakov gre Borussii precej bolje, v osmini finala jih čaka italijanski prvak Juventus.

Kampl ekskluzivno o prestopu v Borussio
Kampl se veseli velikega izziva v Dortmundu