Kevin Kampl je znova na seznamu poškodovanih. Foto: EPA
Kevin Kampl je znova na seznamu poškodovanih. Foto: EPA

26-letnik se je poškodoval med enim izmed dvobojev ob koncu sobotne tekme Bundeslige proti Freiburgu (1:1), ki jo je kljub poškodbi odigral do zadnje minute. Po pisanju spletne strani Bayerja ima Kampl zlomljeno kost v stopalu, kar je potrdil tudi specialist za takšne poškodbe, dr. Hans-Peter Abt iz Frankfurta. Rehabilitacijo bo opravil v Leverkusnu.
Isto stopalo je imel poškodovano že prejšnji mesec, ko je tik pred koncem odšepal z zelenice med tekmo Lige prvakov proti Tottenhamu na Wembleyju. Zaradi tega je izpustil srečanje proti Darmstadtu in zadnji reprezentančni zbor, 18. novembra pa se je proti Leipzigu vrnil na igrišče.
Do konca leta bodo v Bundesligi odigrali še tri kroge. Po zimskem premoru se bo nemško prvenstvo nadaljevalo 20. januarja.

Meier ni več trener Darmstadta
Vodstvo Darmstadta, kjer igra tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak, je zaradi slabih odpustilo trenerja Norberta Meierja. Nastalo vrzel je zapolnil Ramon Berndroth, ki je skrbel za mladinsko ekipo Darmstada.

Po trinajstih odigranih tekmah so "lilije" z osmimi točkami na 16. mestu, za njim sta Hamburger SV z eno in Ingolstadt z dvema točkama manj.

To je že peta trenerska zamenjava v tej sezoni v Bundesligi, pred njim so delo izgubili Viktor Skripnik (Werder Bremen), Bruno Labbadia (HSV), Dieter Hecking (Wolfsburg) in Markus Kauczinski (Ingolstadt).