Borussia Dortmund je tudi v navijaško obsedeni Nemčiji svojevrsten fenomen, zato prizori izpred Wetfalenstadiona niti ne presenečajo. Foto: EPA
Borussia Dortmund je tudi v navijaško obsedeni Nemčiji svojevrsten fenomen, zato prizori izpred Wetfalenstadiona niti ne presenečajo. Foto: EPA
Evforija pred Westfallnom v Dortmundu

Evropski klubski prvak iz leta 1997 uživa podporo ene najzvestejših in tudi najbolj številčnih navijaških armad, zato ne preseneča, da se več sto ljudi tudi za dva dni utaborilo pred klubsko trgovino na Westfalenstadionu, potem ko je vodstvo kluba napovedalo, da bo v torek v prodajo dalo še nekaj zadnjih vstopnic za polfinalni obračun z Realom.

Med prerivanjem se je tudi iskrilo
Ko so se vrata trgovine le odprla za nekaj srečnežev, je pred vrati med čakajočimi izbruhnil pravi kaos, iskrice pa so sprožile tudi nekaj pretepov med samimi navijači Borussie, zato so varnostnikom na pomoč prišli tudi policisti. Najbolj napeto je bilo zgodaj zjutraj, ko je prišla večja skupina navijačev, ki se ni zmenila za obstoječo čakalno vrsto.

"Navijači Dortmunda so strastni, čustveni in ta klub je doletela nenavadna stvar - prvi polfinale Lige prvakov po 15 letih," je pojasnjeval Daniel Schrader, eden izmed navijačev, ki so dve noči taborili v senci Westfalenstadiona.

Vodstvo Borussie podcenilo lastne navijače
Klub ni želel izdati, koliko je bil v zadnji prosti prodaji sploh še na voljo vstopnic, a vsak izmed srečnežev je lahko kupil le dva dragocena listka za tekmo 24. aprila med Borussio in Realom.

"Podcenili smo lakoto po vstopnicah," je bil odkrit direktor kluba Hans-Joachim Watzke. "Naučili se bomo lekcije in ne bomo več imeli tovrstnih prostih prodaj, kot je bila tokrat," je še v izjavi navijačem zapisal šef BVB-ja.

Za 15 tisoč manj prostora kot običajno
Dortmund ima že vrsto let drugi največji povprečni obisk v Evropi, saj Westfalenstadion za bundesligaške tekme sprejme več kot 80 tisoč gledalcev. A ker se slovita Südtribüne za evropske tekme iz stojišča spremeni v tribuno s samimi sedišči, se kapaciteta za Ligo prvakov zmanjša na 65.718 sedežev.

"Vse od nedelje popoldne sem čakal na ta dva lističa. Borili smo se dva dni, bilo je težko, a je bilo vredno tega," je bil po nakupu dragocenih vstopnic presrečen Daniel Schrader.

Evforija pred Westfallnom v Dortmundu