Slovenski selektor Srečko Katanec z optimizmom pričakuje začetek kvalifikacij. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski selektor Srečko Katanec z optimizmom pričakuje začetek kvalifikacij. Foto: www.alesfevzer.com
Milivoje Novaković
Pred dvema letoma je srečanje v Vilni v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji odločil Milivoje Novaković, ki je zabil oba gola za zmago z 2:0. Novaković bo tokrat verjetno začel na klopi. Foto: www.alesfevzer.com
Katanec ima dober občutek pred tekmo v Vilni
Kampl nosilec igre slovenske reprezentance
Kapetan Cesar: Živimo za tekmo z Litvo

Slovenski selektor Srečko Katanec je zadovoljen s pripravljenostjo svojih varovancev. Dokončno je moral prečrtati le Jasmina Kurtića, ki je zaradi poškodbe že odpotoval domov.
Katanec: Fantje so delali zavzeto
"Mislim, da smo se res dobro pripravili. Fantje so delali dobro, zavzeto, osredotočeno. Pričakujem dobro tekmo. Seveda pa je nogomet taka igra, da lahko prinese marsikaj. Ampak mislim, da smo v dobri formi in pričakujem dobro igro. Rezultat pa je potem odvisen od marsikaterega dejavnika. Toda fantje so res delali tako, kot morajo. Mislim, da bodo dobri," je poudaril selektor in v smehu sklenil: "Prebral sem, da zmaga jutri za Slovenijo ne bi bila dobra, glede na statistiko. Češ da smo največje uspehe dosegli takrat, ko smo izgubili uvodno tekmo. To sem prebral. Ampak jaz si vseeno želim zmago."

Cesar: Na igrišču potrditi vlogo favorita
Kapetan Boštjan Cesar pa meni, da morajo Slovenci z agresivno igro od vsega začetka pritisniti nasprotnika in priti do zmage. "Pričakujem težko tekmo. Vemo, da so zgoščeni, da imajo na bokih dobre, hitre igralce. V vseh fazah moramo biti na najvišji ravni. Tako smo se tudi pripravljali. Vemo, kako pomembno je, da dobro startamo. Favoriti smo na papirju, ampak jutri moramo to pokazati na igrišču. Prepričan sem, da bo vsak dal svoj maksimum, in bo tako lažje prišlo do ugodnega rezultata," je povedal Cesar in dodal, da igranje na umetni travi, tudi ob napovedanem dežju, ne bi smelo preveč vplivati, saj bo za oboje enako.

Prenos tekme od 18.00 naprej na TVS 2 in na MMC-ju
Slovenska vrsta bo najbrž začela v postavi Jan Oblak, Bojan Jokić, Boštjan Cesar, Miral Samardžić, Nejc Skubic, Benjamin Verbič, Valter Birsa, Rene Krhin, Kevin Kampl, Robert Berić in Roman Bezjak. Tekma na LFF Stadionu v Vilni se bo začela v nedeljo ob 18.00. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

SKUPINA F

Nedelja ob 18.00 (prenos na TVS 2/MMC-ju):
LITVA - SLOVENIJA

Verjetni postavi

Litva: Zubas; Vaitkunas, Freidgeimas, Girdvainis, Baravykas; Žulpa, Kuklys, Černych, Slivka, Novikovas; Valskis.

Slovenija: Oblak; Skubic, Cesar, Samardžić, Jokić; Kampl, Krhin, Verbič, Birsa; Bezjak, Berić.

Sodnik: Artur Dias (Portugalska)




SLOVAŠKA - ANGLIJA

Ob 20.45:
MALTA - ŠKOTSKA

Na svetovno prvenstvo se neposredno uvrstijo zmagovalci devetih skupin, medtem ko bo osem najboljših drugouvrščenih moštev igralo dodatne kvalifikacije.

Katanec ima dober občutek pred tekmo v Vilni
Kampl nosilec igre slovenske reprezentance
Kapetan Cesar: Živimo za tekmo z Litvo