Srečko Katanec bo v petek vodil Slovenijo na svoji peti tekmi v kvalifikacijah za SP 2014. Foto: Aleš Fevžer
Srečko Katanec bo v petek vodil Slovenijo na svoji peti tekmi v kvalifikacijah za SP 2014. Foto: Aleš Fevžer
Trojica Norvežanov pred tekmo s Slovenci
Katanec se po dolgih letih vrača v Ljudski vrt

"Fantje že vedo, kdo bo igral. Imamo še en trening in jutri še enega. Motivacije nam ne manjka, zmagali smo tri tekme zapored. Spoštujemo Norveško, ni naključje, da je še nismo premagali. Želimo prekiniti ta niz in upam, da je pravi čas za to," je za petkovo srečanje v Ljudskem vrtu še napovedal selektor slovenskih nogometašev. Zaradi poškodbe je pred pomembnim dvobojem v kvalifikacijah za SP 2014 danes ostal še brez Tima Matavža, ki v Mariboru ni treniral.
Kevin Kampl je v pogovoru z novinarji potrdil, da bo pripravljen za petkov obračun, čeprav je na treningu malce varčeval z močmi.
Ne smejo biti razvlečeni po terenu
Že v sredo je bilo jasno, da ne bo mogel igrati Bojan Jokić, a Katanec o vpoklicu novih moči ne razmišlja. "Samo zato nekoga drugega ne bom klical. Moram se prepričati o njegovi kakovosti, preden kandidat dobi klic. Če želi igrati za reprezentanco, mora igrati tudi v klubu. Jutri bomo po magnetni resonanci glede Jokića vedeli več, saj ultrazvok ne pokaže vsega." Branilec Villarreala, ki se je poškodoval na torkovem treningu, bo morda vendarle lahko odpotoval v Bern, kjer Slovenijo v torek čaka še tekma proti Švici.
"Priprave so potekale normalno. Upamo, da bomo zadovoljili domače navijače, verjamem, da bomo zaradi njih imeli dodaten zagon. Težave nedvomno bodo, a jih moramo preživeti in brez podpore s tribun ne bo šlo, tega se zavedamo. Bistvo je, da ekipa deluje kompaktno, da držimo red v obeh fazah igre in v nobenem trenutku ne smemo biti razvlečeni po terenu, tega moderni nogomet ne dopušča. Norvežani so nevarni na drugo žogo, tu so izredno dobri. Ne smemo ostati v 16 metrih, če to naredimo, bo narobe," je dodal selektor.
Kvalifikacije za SP 2014, skupina E
Petek ob 20.45 (prenos na TV SLO 2/MMC-ju):

SLOVENIJA - NORVEŠKA
ALBANIJA - ŠVICA (ob 20.30)
ISLANDIJA - CIPER (20.45)

Torek ob 20.00:
ŠVICA - SLOVENIJA
NORVEŠKA - ISLANDIJA
CIPER - ALBANIJA

Lestvica:
ŠVICA             8  5 3 0 14:5  18
ISLANDIJA         8  4 1 3 14:14 13
SLOVENIJA         8  4 0 4 11:10 12
NORVEŠKA          8  3 2 3  9:9  11
ALBANIJA          8  3 1 4  8:9  10
CIPER             8  1 1 6  4:13  4

Trojica Norvežanov pred tekmo s Slovenci
Katanec se po dolgih letih vrača v Ljudski vrt