Med napadalci je na Kavčičevem spisku pričakovano prostor tudi za Andraža Šporarja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Med napadalci je na Kavčičevem spisku pričakovano prostor tudi za Andraža Šporarja. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Selektor Tomaž Kavčič je objavil seznam igralcev, na katere računa. "Igralce izbiram s seznama od 25 do 28 igralcev, seveda lahko nanj pride tudi kakšen novinec, vendar v glavnem je to to. Dobro je, da trenutno ni poškodb, vprašljiv je samo Trajkovski. Do zbora v ponedeljek je še kar nekaj tekem - v pokalu in nov ligaški krog. Upam, da ne bo kakšnih novih poškodb," je povedal Kavčič.

Slovenija je v Himkiju z Rusijo sicer izgubila, vendar pokazala, da zmore igrati tudi z reprezentanco, katere igralci redno igrajo v najmočnejši ruski ligi. "Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim, jasno pa je, kaj v nogometu pomeni Rusija. Kam spada in kje igrajo njeni reprezentanti. Gre za standardne igralce prve ruske lige in posledično je ekipa zelo kakovostna. A mi smo zelo dobro predstavo prikazali že v pri njih. Po eni individualni napaki smo prejeli odločilni gol, a tekma bi se lahko končala tudi neodločeno."

Slovenija je nazadnje v Novi Gorici premagala Bolgarijo, odločil je zadetek Andraža Šporarja na koncu tekme. "Vsekakor je zmaga proti Bolgarom zelo pomembna s psihološkega vidika. Vsako tekmo, če izvzamem tisto z Estonijo, smo prvi dosegli zadetek, pa se, razen proti Bolgariji, nikoli ni končalo optimalno. Vodili smo v Rusiji, pa proti Dancem v Ajdovščini. Na Danskem smo nato imeli celo dva zadetka prednosti. No, nazadnje nam je le uspelo zadržati vodstvo in upam, da bomo v takšnem slogu tudi nadaljevali," je še dodal Kavčič.

Seznam reprezentance do 21 let:
- vratarja: Ažbe Jug (Bordeaux), Aljaž Cotman (še ni registriran za Maribor);

- branilci: Luka Krajnc (Cesena), Nemanja Mitrovič (Olimpija), Miha Blažič (Luka Koper), Denis Šme (Koper), Matej Palčič (Luka Koper), Žiga Kous (Domžale), Dejan Trajkovski (Maribor), Erik Janža (Domžale);

- zvezni igralci: Blaž Vrhovec (Celje), Urban Žibert (Luka Koper), Žan Majer (Domžale), Žan Benedičič (Milan), Haris Vučkić (Newcastle), Miha Zajc (Celje), Enej Jelenič (Padova), Matic Črnic (Maribor);

- napadalci: Elvis Bratanović (Rudar), Matej Pučko (Luka Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Mitja Lotrič (Luka Koper).