Kevin Kampl je lani debitiral v članski reprezentanci in je bil tudi na spisku Srečka Katanca za prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini, ki bo 6. februarja, vendar je Kampl staknil poškodbo in mora počivati. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevin Kampl je lani debitiral v članski reprezentanci in je bil tudi na spisku Srečka Katanca za prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini, ki bo 6. februarja, vendar je Kampl staknil poškodbo in mora počivati. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomaž Kavčič
Selektor mlade reprezentance ni zadovoljen z žrebom skupin za evropsko prvenstvo 2015. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

V Nyonu so izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo leta 2015 na Češkem. Želja selektorja Tomaža Kavčiča, da bi se izognil skupini s šestimi reprezentancami, se ni uresničila. Slovenija bo igrala z Rusijo, Dansko, Bolgarijo, Andoro in Estonijo v skupini 2.

Skupina je zelo zahtevna
Nisem zadovoljen, da smo v skupini, kjer igra šest ekip,” je iz Švice sporočil Kavčič. Spomini na lanske kvalifikacije, ko je Slovenija kot drugouvrščena reprezentanca ostala brez mesta v dodatnih kvalifikacijah zato, ker sta se brisala rezultata s tekem z Malto, so namreč še kako sveži. “Na to žal ne moremo vplivati. Nobenega dvoma pa ni, da smo dobili zelo zahtevno skupino.”

Favorit je gotovo Rusija
Nasprotniki so kvalitetni, tudi Andora in Estonija, ki na papirju nista favorita, znata presenetiti. Pred žrebom nisem imel želja glede nasprotnikov, želel sem le skupino s petimi. Favorit je zagotovo Rusija. Imeli smo morda še to nesrečo, da smo v skupino dobili še Dance, ki so vedno nekje med prvim in drugim kakovostnim bobnom. Tudi Bolgari igrajo kakovosten nogomet. Seveda pa imamo tudi mi kvalitetne nogometaše in svoje cilje,” je razmišljal selektor, ki je Slovenijo popeljal iz četrtega v tretji kakovostni boben v konkurenci do 21 let.

Za uvod Estonija
Slovenija sicer kvalifikacije začenja 14. avgusta doma z Estonijo (prizorišče še ni določeno), sledi gostovanje pri Rusih v septembru in domača tekma z Danci. “Razpored pravzaprav ni pomemben, ker moraš igrati z vsakim,” pravi Kavčič, ki pa bi vseeno želel malce drugačen uvod v kvalifikacije: “Avgustovski termin sicer ni posrečen, ker igralci še niso optimalno pripravljeni, zato je morda bolje, da takrat igramo z Estonci in ne z Rusi ali Danci. Bi si pa med tekmama s slednjimi vsekakor želel še kakšnega lažjega nasprotnika."

Poškodba Kevina Kampla
Kevin Kampl bo zaradi poškodbe ahilove tetive izpustil tekmo članske reprezentance med Slovenijo in BiH-om. Kampl se je s svojim Salzburgom mudil na pripravah v Turčiji, vendar se je že vrnil v Avstrijo, kjer je opravil dodatne preglede. Kako dolgo bo moral počivati, še ni znano, zagotovo pa se v ponedeljek ne bo udeležil zbora na Brdu pri Kranju in bo tako izpustil prvo prijateljsko tekmo v novem letu. Selektor Srečko Katanec s tem ostaja pri dvaindvajsetih igralcih, saj na Kamplovo mesto ne bo vpoklical novega nogometaša.


Razpored kvalifikacij reprezentance U21, skupina 2
14. avgust 2013:
Slovenija - Estonija

6. september 2013:
Rusija - Slovenija

10. september 2013:
Slovenija - Danska

11. oktober 2013:
Danska - Slovenija

15. oktober 2013:
Slovenija - Bolgarija

15. november 2013:
Slovenija - Rusija

19. november 2013:
Bolgarija - Slovenija

5. marec 2013:
Andora - Slovenija

3. september 2014:
Slovenija - Andora

9. september 2014:
Estonija - Slovenija