Maxwell in Laurent Blanc na torkovi novinarski konferenci. Foto: Reuters
Maxwell in Laurent Blanc na torkovi novinarski konferenci. Foto: Reuters
Naldo in Max Kruse
Dobro razpoloženje na treningu Wolfsburga. Na fotografiji sta Naldo in Max Kruse. Foto: EPA

Parižani so že prejšnji mesec potrdili naslov francoskih prvakov, v najelitnejšem evropskem tekmovanju pa so se četrtič zapored uvrstili med osem najboljših. V zadnjih treh sezonah so izpadli proti Barceloni, Chelseaju in še enkrat Barceloni. Na drugi strani se je Manchester City sploh prvič znašel v družbi četrtfinalistov.

PSG je nazadnje v domačem prvenstvu s 4:1 premagal Nice. S trojčkom je blestel Zlatan Ibrahimović in strelski izkupiček v tej sezoni povišal na 30 zadetkov. City je bil v gosteh z 0:4 boljši od Bournemoutha. Zaradi poškodbe bo dvoboj gotovo izpustil kapetan Vincent Kompany, najbrž pa tudi vratar Joe Hart in Yaya Toure. Vsi trije imajo težave z meči. Po dolgi odsotnosti sta znova pripravljena Samir Nasri in Kevin De Bruyne. PSG ne more računati na Marca Verrattija, ki je manjkal že na povratni tekmi osmine finala proti Chelseaju (1:2), poškodovan je tudi Javier Pastore.

Izkušnje lahko pomenijo določeno prednost
"Ne zanima me, ali smo favoriti. Na tej ravni imajo vse ekipe svoje možnosti. Seveda pa lahko izkušnje pomenijo določeno prednost. Vse ekipe so bile zadovoljne, da so se izognile Barceloni, Realu ali Bayernu, toda nismo dobili lahkega tekmeca. Opozoril sem nogometaše," je povedal trener Laurent Blanc.
Branilec Maxwell je dodal: "Spoštujemo jih, vemo, da nas lahko premagajo. Toda smo samozavestni, saj imamo dovolj kakovosti, da se prebijemo v polfinale." Tam je PSG nazadnje igral leta 1995.
Vrnitev Dosta okrepila optimizem Wolfsburga
Na drugi tekmi večera bo Wolfsburg gostil Real Madrid, ki je v soboto z 1:2 dobil el clasico v Barceloni. "Zmaga je zelo pomembna za samozavest moštva pred zadnjim delom sezone. Zadovoljen sem bil tako z igro v obrambi kot napadu," je dejal trener Zinedine Zidane. Madridčani so po domačem porazu proti Atleticu konec februarja zmagali na šestih zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih.
Wolfsburgu v Bundesligi ne gre najbolje. Lanski podprvaki in zmagovalci nemškega pokala so v soboto s 3:0 klonili v Leverkusnu in so na lestvici na osmem mestu. Na zadnjih petih srečanjih so zmagali dvakrat, na zadnjih treh pa so zadeli samo enkrat. Spodbudna novica je, da se po poškodbi vrača napadalec Bas Dost, lani najboljši strelec moštva. Januarja si je med pripravami na spomladanski del sezone poškodoval stopalo. Morda bo zaigral tudi branilec Naldo, ki je moral konec februarja na operacijo ramena.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi

Sreda ob 20.45:
PARIS SG - MANCHESTER CITY
Verjetni postavi:
Paris SG: Trapp, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Rabiot, Thiago Motta, Matuidi, Lucas Moura, di Maria, Ibrahimović.
Manchester City: Caballero, Zabaleta, Mangala, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Nasri, Silva, De Bruyne, Agüero.
Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



WOLFSBURG - REAL MADRID
Verjetni postavi:
Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo, Bruno Henrique, Arnold, Draxler, Schürrle.
Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos, Bale, Benzema, Ronaldo.
Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Povratni tekmi bosta v torek, 12. aprila.