Matjaža Keka so že ob nedeljskem prihodu v Džedo opremili s klubskim šalom. Uradna potrditev podpisa pogodbe je prišla dan pozneje. Foto: Uradna facebook stran Al Ittihada
Matjaža Keka so že ob nedeljskem prihodu v Džedo opremili s klubskim šalom. Uradna potrditev podpisa pogodbe je prišla dan pozneje. Foto: Uradna facebook stran Al Ittihada

Kek je v Savdsko Arabijo prišel v nedeljo, danes pa je s klubom uradno sklenil sodelovanje. Podpisal je polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dve leti, ki naj bi bila vredna pol milijona dolarjev. Z njim bo delal tudi kondicijski trener Martin Magister, njegov sodelavec že v slovenski reprezentanci.

"Tigri", kot je vzdevek kluba, so osvojili osem naslovov državnega prvaka, šestkrat so slavili v kraljevem pokalu in dvakrat v azijski Ligi prvakov. V prvenstvu klubu iz Džede trenutno ne kaže preveč dobro, saj je šele na petem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim Al Shababom pa zaostaja 13 točk.

Pri Al Ittihadu so ob nogometaših iz Savdske Arabije trenutno še štirje tujci. Najbolj znan je Brazilec Wendel, ki je od leta 2006 do avgusta letos uspešno igral za Bordeaux. V sezoni 2006/07 je za Al Ittihad nekaj tekem odigral tudi Mile Ačimović.

Slovenski selektor skoraj pet let
Nogometna zveza Slovenije in Kek sta se oktobra sporazumno dogovorila o predčasni prekinitvi pogodbe. Kek je postal slovenski selektor 5. januarja 2007, z reprezentanco je nastopil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010, kjer je dosegla zgodovinski uspeh. V boju za nastop na Euru 2012 je bila neuspešna, kar je bil verjetno eden izmed razlogov za konec sodelovanja z NZS.

50-letni Mariborčan je bil na selektorskem stolčku skoraj pet let, nasledil pa je Braneta Oblaka. Kekova pogodba z NZS bi se sicer iztekla 30. novembra, vendar pa je Slovenijo na prijateljski tekmi 15. novembra v Ljubljani proti ZDA že vodil novi selektor Slaviša Stojanović.