Andraž Kirm na zadnjih tekmah kaže dobro formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andraž Kirm na zadnjih tekmah kaže dobro formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija
Slovenci so na domačem igrišču proti Islandiji izgubili z 1:2, potem ko je oba zadetka zabil Gylfi Sigurdsson. Foto: Aleš Fevžer
Izid proti Islandcem bo moral biti drugačen
Slovenci opravili še zadnji trening pred Islandijo
Islandski nogometaši trenirali v dvorani

"Mislim, da je bila ta zmaga proti Turčiji pomembna, čeprav je bila na prijateljski tekmi. Potrebovali smo tak rezultat, posebej proti močni reprezentanci, kot je Turčija. Vzdušje je nekoliko bolj sproščeno, ampak vemo, da bomo morali v Reykjaviku odigrati vsaj tako dobro kot proti Turčiji, če hočemo premagati Islandce," meni izkušeni krilni igralec Andraž Kirm, ki ga na prvi tekmi proti Islandiji (2:1) ni bilo, zdaj pa bosta še kako prav prišli njegova nepopustljivost in agresivnost.

"Vsi bomo morali na njihovo igro odgovoriti agresivno. Vemo, kje so najnevarnejši, to so prekinitve. Imajo svoj slog igre, na to se bomo morali dobro pripraviti. Nekih skrivnosti ni, predvsem je pomembno, da mi odigramo svojo pravo igro, potem tudi izid ne more izostati," pravi Kirm.

Kirm: Odsotnost Sigurdssona nam ne bo olajšala dela
"Minimalne možnosti za SP so še, tako da dokler bodo obstajale, moramo v to verjeti in izkoristiti vsako priložnost ter osvojiti točke tam, kjer jih lahko," je odločen Kirm, ki pravi, da čeprav pri Islandcih zaradi kartonov ne bo prvega zvezdnika Gylfija Sigurdssona (ta je zabil oba gola na marčevski tekmi), to ne lajša dela slovenski vrsti.

Novaković dokazal, kako pomemben je za reprezentanco
"Je igralec, na katerem sloni islandska igra, ampak imajo v svojih vrstah precej kakovostnih nogometašev, tako da se moramo bolj pripraviti nanje kot na ekipo, ne toliko na posameznike," poudarja član nizozemskega Groningena in pozdravlja vrnitev Milivoja Novakovića, ki z učinkovitostjo navdušuje tudi na zadnjih treningih v Šenčurju: "Vsakega slovenskega igralca, ki igra v klubu in je v formi, slovenska vrsta potrebuje. Tudi Novaković je na teh dveh zadnjih tekmah dokazal, kaj pomeni za našo reprezentanco."

Na petkovi tekmi se bo po zdravstvenih težavah med vratnice vrnil Samir Handanović, na Islandijo pa ne bosta potovala poškodovani Dejan Lazarević in četrti vratar Vid Belec.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014
SKUPINA E

Petek ob 21.00 (Reykjavik):
ISLANDIJA - SLOVENIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Ob 20.30:
ALBANIJA - NORVEŠKA

Sobota ob 17.30:
ŠVICA - CIPER

Lestvica:                         
ŠVICA             5  3 2 0  7:1 11
ALBANIJA          5  3 0 2  6:5  9
ISLANDIJA         5  3 0 2  6:5  9
NORVEŠKA          5  2 1 2  6:6  7
CIPER             5  1 1 3  4:8  4
SLOVENIJA         5  1 0 4  4:8  3
Izid proti Islandcem bo moral biti drugačen
Slovenci opravili še zadnji trening pred Islandijo
Islandski nogometaši trenirali v dvorani