Miroslav Klose je letos za Lazio na 9 tekmah dosegel 6 golov. Foto: EPA
Miroslav Klose je letos za Lazio na 9 tekmah dosegel 6 golov. Foto: EPA

34-letni napadalec Lazia je pred časom na tekmi italijanskega prvenstva proti Napoliju gol dosegel s pomočjo roke. Sodnik je že pokazal na belo točko, a je nogometaš priznal, da si je pomagal na nepošten način.

Številne čestitke za fair play
Priznanje "cartellino viola", simbolični karton v Fiorentininih klubskih barvah, pomeni nagrado za prispevek k športni in pošteni igri. Napoli je na koncu zmagal s 3:0, Klose pa je za potezo že dobil številne čestitke v domovini in v Italiji.

"Nimam težav s tem, da bi priznal svojo napako. To sem storil tudi za vse naše mlade navijače, ki jim moramo biti zgled," je ob podelitvi Fiorentinine nagrade dejal Klose.

Iz prepovedanega položaja zabil za Bayern
Predstavnik toskanskega kluba Gianfranco Teotin je nato Kloseju v šali pokazal še rdeči karton. S tem je izpolnil zahtevo nekaterih navijačev, ki ne morejo pozabiti, da jim je Klose pred tremi leti v dresu Bayerna v Ligi prvakov zabil gol iz prepovedanega položaja.

Klose je to sprejel z nasmeškom in tedanje dogajanje takole povzel: "Pogledal sem sodnika in stranskega sodnika, pa nihče ni pokazal, da bi bilo kaj narobe. Ko sem videl posnetek, je bilo jasno, da je šlo za prepovedani položaj, a je bilo že prepozno."