Medtem ko se Koprčani vneto krepijo, je Milan Osterc nazkazal, da bo mogoče sklenil kariero. Foto: Ervin Čurlič
Medtem ko se Koprčani vneto krepijo, je Milan Osterc nazkazal, da bo mogoče sklenil kariero. Foto: Ervin Čurlič
Miha Korošec (Nafta) - Mitja Lotrič (Mura 05)
Koper je že dve prestopni obdobji snubil Mitjo Lotriča, ki je večkrat poudaril, da pred polnoletnostjo še ne namerava oditi v tujino. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Koper bo odigral prijateljsko srečanje Interjem v Roveretu (začetek ob 17. uri), v severnoitalijanski pokrajini Trentino. Vodstvo rumeno-modrih je pred dnevi prejelo vabilo Interja, ki bo v Roveretu na pripravah. Srečanje sovpada z začetkom slovenskega ligaškega tekmovanja, a so se na Bonifiki vseeno odločili, da izkoristijo ponujeno priložnost in se pomerijo s slovito ekipo iz Milana. Koprčanom so "na roko" šli tudi na NZS-ju, kjer so jim odobrili prestavitev tekme prvega kroga ligaškega tekmovanja.

Lotrič igral za Muro kot amater
"Čudežni otrok pomurskega nogometa" je začel trenirati s članskim moštvom Kopra, kar potrjuje, da bo Lotrič s 1. julijem dokončno postal novi "kanarček". 17-letni napadalni vezist, ki že nekaj let velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev svoje generacije, je bil član Mure, s katero pa ni imel sklenjene profesionalne pogodbe, ampak samo amatersko. Zaradi tega bo Muri 05 pripadla le skromna odškodnina (do 30 tisoč evrov), ki jo bo glede na Uefin pravilnik določil NZS.

Talent Lotriča so na primer opazili tudi ogledniki iz Barcelone, ki mu je ponudila celo preizkušnjo, a jo je moral izpustiti zaradi poškodbe. V pretekli sezoni je za Muro 05 Lotrič pri 17 letih odigral 26 prvoligaških tekem in dosegel en gol na tekmi 16. kroga v Domažalah ob porazu Mure z 1:2.

"Bradač" iz Rudarja v Koper
Koprčani so se prejšnji teden že okrepili s prvim strelcem Rudarja (10 golov) v prejšnji sezoni Lukom Majcnom, ki je ob golih v nogometni Sloveniji zaslovel tudi s svojo košato brado, zaradi katere se je celo zapletel v spor s klubsko upravo, ki mu jo je ukazala pobriti. 22-letni Majcen je s Koprom sklenil dvoletno pogodbo.

Z okrepitvami v lov na Evropo
Predtem sta člana kluba postala tudi dva tujca: 22-letni srbski napadalec Milan Bubalo in 26-letni bosanski vezist Miroslav Čovilo. Strokovno vodstvo kluba pa se je na začetku meseca okrepilo z otrokom Bonifike Mladenom Rudonjo. V sezoni 2011/12 je Koper po slabem jesenskem delu na koncu zasedel 4. mesto in ostal brez nastopov v evropskih tekmovanjih.