Vratar Yann Sommer je po koncu tekme na stadionu Westfalen tolažil nesrečnega Kramerja. Foto: EPA
Vratar Yann Sommer je po koncu tekme na stadionu Westfalen tolažil nesrečnega Kramerja. Foto: EPA
Kramer
Kramer je v finalu svetovnega prvenstva igral le pol ure. Foto: EPA

Menedžer nogometaša Borussie iz Mönchengladbacha Gerd vom Bruch se je že dvakrat srečal na sestanku z vodstvom Madridčanov. Sami Khedira je že od poletja na izhodnih vratih stadiona Santiago Benrabeu, pogodba mu poteče po koncu letošnje sezone.
Zamenjava zanj naj bi bil prav 23-letni Kramer, ki je pri Borussii iz Mönchengladbacha posojen nogometaš, saj ima pogodbo z Bayerjem iz Leverkusna do leta 2017. Športni direktor "lekarnarjev" Rudi Völler si želi člana elfa na letošnjem svetovnem prvenstvu videti v svojih vrstah. Kramer je v letošnji sezoni eden boljših igralcev v nemškem prvenstvu, v katerem gre izbrancem Luciena Favreja zelo dobro.

Ni ga zmotil avtogol, ampak zelo slaba igra
V nedeljo je Kramer s 44,5 metra nespretno "lobal" svojega vratarja Yanna Sommerja in omogočil dortmundski Borussii zmago z 1:0 in pobeg z dna Bundeslige. "Želel sem si žogo vrniti svojemu vratarju po tleh. Ko mi je žoga odskočila in v loku poletela proti vratom sem le še zaklel. Ko sem videl, da je Yann Sommer zapustil vrata, sem še močneje zaklel. Take stvari se lahko zgodijo v nogometu. Zelo sem jezen predvsem zaradi svoje slabe igre. Popolnoma sem odpovedal in vsi načrti trenerja na sredini igrišča so bili porušeni," je pojasnil Kramer, ki se je moral hitro odzvati na sredini igrišča, saj ga je oviral kapetan rumeno-črnih Sebastian Kehl.

Finala SP-ja se ne spomni
Kramer je na finalni tekmi svetovnega prvenstva v Rio de Janeiru nepričakovano dobil priložnost zaradi poškodbe Khedire, toda finale se je zanj končal že po pol ure. Po bližnjem srečanju s komolcem Ezequiela Garaya so ga morali v nemški ekipi zamenjati, saj je kazal očitne znake zmedenosti. Namesto njega je v igro vstopil Andre Schürrle.

Svojih spominov na finalno tekmo Kramer nima, ker so njegovi možgani zaradi udarca v glavo "izbrisali" prav tisti čas, ko je Nemčija postala svetovni prvak.