Odion Ighalo je prekinil strelsko sušo na stadionu Emirates. Foto: Reuters
Odion Ighalo je prekinil strelsko sušo na stadionu Emirates. Foto: Reuters
Danny Welbeck
Danny Welbeck je padel na kolena, soigralci pa so se po zapravljeni priložnosti lahko le držali za glavo. Foto: Reuters
Dimitri Payet
Dimitri Payet je mojstrsko izvedel prosti strel v 68. minuti. Foto: Reuters
Anthony Martial
Anthony Martial je obdržal rdeče vrage v igri. Foto: Reuters
Arsenal izpadel iz Pokala FA

Topničarji, ki so v Pokalu FA zmagali v zadnjih dveh sezonah, so bili še pred mesecem dni v zelo dobrem položaju v Premier ligi, v igri pa so bili v Pokalu FA in v Ligi prvakov. Zdaj zaostajajo že osem točk za vodilnim Leicesterom, izpadli so iz pokalnega tekmovanja, v Ligi prvakov pa so prav tako blizu slovesa, saj so doma izgubili proti Barceloni z 0:2.

Watford zadel iz obeh strelov v okvir vrat
V prvem polčasu so gostitelji zapravili številne priložnosti. Najlepši je imel Mohamed Elneny. Kazen je prišla hitro v nadaljevanju.

Gostje so povedli v 50. minuti, ko je Troy Deeney preskočil Caluma Chambersa in Pera Mertesackerja, nato pa zaposlil Odiona Ighala. Nigerijec se je otresel Gabriela in bil natančen po 599 minutah strelske suše. Adlene Guedioura je z izjemnim strelom v 63. minuti poslal žogo pod prečko in povišal na 0:2 iz drugega strela Watforda v okvir vrat. Po pravem evrogolu so bili topničarji v izgubljenem položaju.
Welbeck zapravil veliko priložnost za izenačenje
Dve minuti pred koncem je znižal Danny Welbeck po podaji Mesuta Özila, zaključni silovit pritisk Arsenala pa ni obrodil sadov. Welbeck je imel v zadnji minuti na nogi izenačenje in s tem ponovljeno tekmo, a ni bil zbran.

"Naša fantastična serija v Pokalu FA se je končala. To se je zgodilo na dan, ko smo bili boljši in bi si zaslužili zmago. Watford je imel le redke priložnosti, ki pa jih je izkoristil. Žalosten sem, da so igralci iztisnili vse iz sebe. Odločilna je bila naša napaka pri prvem zadetku. Zdaj gremo v Barcelono, kjer bo seveda zelo težko," je pojasnil Arsene Wenger. To je bil prvi poraz Arsenala v Pokalu FA po februarju 2013, ko so izgubili proti Blackburnu.
Martial izsilil ponovljeno tekmo
Na Old Traffordu je povedel West Ham sredi drugega polčasa. Dimitri Payet je z desnico velemojstrsko zavrtinčil žogo prek živega zidu in s 25 metrov matiral Davida de Geo, žoga se je v mrežo odbila od vratnice. Rdeči vragi so šele v 57. minuti prvič streljali v okvir vrat. Louis van Gaal je v igro poslal Bastiana Schweinsteigerja in Memphisa Depaya.
Sedem minut pred koncem je Ander Herrera z desne strani podal pred vrata, kjer je Anthony Martial spretno podstavil nogo in iz bližine izenačil. Izbranci Slavena Bilića so imeli v sodnikovem dodatku celo priložnost za zmago, Michail Antonio je po podaji Marka Nobla nevarno streljal z desnico, s konicami prstov pa je žogo odbil de Gea.
Ponovljena tekma bo na Upton Parku.

Pokal FA, četrtfinale:
Arsenal - WATFORD 1:2 (0:0)
Welbeck 88.; Ighalo 50., Guedioura 63.

Arsenal: Ospina, Chambers, Mertesacker, Gabriel, Gibbs, Elneny (67./Iwobi), Coquelin, Campbell (68./Welbeck), Özil, Sanchez, Giroud (68./Walcott).

Watford: Pantilimon, Nyom, Prödl, Cathcart, Ake, Behrami, Watson, Capoue (73./Anya), Guedioura (77./Abdi), Ighalo (82./Amrabat), Deeney.

Sodnik: Andre Marriner




MANCHESTER UNITED - WEST HAM 1:1 (0:0)
Martial 83.; Payet 68.

Manchester United: de Gea, Varela (87./Darmian), Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Lingard, Herrera, Fellaini, Fellaini (76./Schweinsteiger), Martial, Rashford (76./Depay).

West Ham: Randolph, Antonio, Reid (62./Obianga), Ogbonna, Cresswell, Noble, Kouyate, Lanzini, Emenike (64./Sakho), Carroll (82./E. Valencia), Payet.

Sodnik: Martin Atkinson



Odigrano v soboto:
Reading (II) - CRYSTAL PALACE 0:2 (0:0)
Cabaye 86./11-m, Campbell 93.
RK: Cooper 85./Reading

EVERTON - Chelsea 2:0 (0:0)
Lukaku 77., 82.
RK: Barry 87.; Diego Costa 84.


Polfinale, sobota, 23. aprila:
CRYSTAL PALACE - WATFORD

Nedelja, 24. aprila:

EVERTON - MAN. UNITED/WEST HAM

Arsenal izpadel iz Pokala FA