Toni Kroos se je predstavil na stadionu Santiago Bernabeu. Nosil bo beli dres s številko osem. Foto: EPA
Toni Kroos se je predstavil na stadionu Santiago Bernabeu. Nosil bo beli dres s številko osem. Foto: EPA
Florentino Perez in Toni Kroos
Predsednik Reala Florentino Perez je že napovedal lov na nove lovorike. Foto: EPA
Toni Kroos
Toni Kroos je odlično igral na letošnjem svetovnem prvenstvu in je zelo zaslužen, da je elf četrtič postal svetovni prvak. Foto: Reuters

24-letni vezist je podpisal šestletno pogodbo, nemški prvak Bayern pa naj bi zanj po nekaterih virih iztržil 25 milijonov evrov odškodnine, medtem ko časnik Bild trdi, da je vrednost prestopa celo 30 milijonov.

"Toniju se zahvaljujemo za vse, kar je naredil v Münchnu. Z njim smo dosegli velike uspehe. V Madridu mu želimo vse najboljše," je dejal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Pozdravilo ga je 8.000 navijačev
Kroosa, ki je bil, merjeno z indeksom Castrol, najuspešnejši igralec svetovnega prvenstva v Braziliji, so predstavili na stadionu Santiago Bernabeu. Zbralo se je okoli 8.000 navijačev kraljevega kluba, ki so med žongliranjem Nemca z žogo na zelenici vzklikali "Toni, Toni ...".
Real je še večji klub od Bayerna
"Že po koncu pretekle sezone sem se odločil, da bom zapustil Bayern. Prestop k Realu je absolutno pravi korak v moji karieri. O kakšni drugi možnosti sploh nisem razmišljal! Ne morem biti srečnejši, saj je to največji klub na svetu, Real je še večji od Bayerna. V Münchnu sem osvojil vse mogoče lovorike, potrebujem nove izzive," je samozavestno pojasnil 24-letni Kroos, ki se je pozdravil tudi s trenerjem Carlom Ancelottijem in njegovim novim pomočnikom Fernandom Hierrom.
Perez: Beseda nemogoče za nas ne obstaja več
"To je izjemno srečen dan za nas. K nam je prišel eden najboljših igralcev na svetu. V novi sezoni so naši cilji brezmejni. Beseda nemogoče za nas ne obstaja več. V našem klubu vsi govorijo že o "Undecimi" - enajstem naslovu evropskega prvaka," je kar žarel od zadovoljstva predsednik Reala Florentino Perez.