Luka Koper je nalogo na prvi tekmi opravila z odliko. Foto: Ervin Čurlič
Luka Koper je nalogo na prvi tekmi opravila z odliko. Foto: Ervin Čurlič

Koprčani so se tako praktično že prebili v naslednji krog. Povratno tekmo bodo na Bonifiki igrali čez teden dni, nato pa jih čaka dvoboj z azerbajdžanskim Neftčijem.

Slovenski podprvaki so že v prvem polčasu dvakrat zatresli mrežo tretjeuvrščenega moštva črnogorskega prvenstva. Po številnih gostujočih priložnostih je Vlada Giljen prvič klonil v 21. minuti, ko ga je premagal Matej Palčič. Tudi po vodilnem zadetku so gostje napadali, in še pred odmorom je prednost povišal Denis Halilović, ki je žogo v mrežo preusmeril po kotu in strelu Gorana Galešića.

V drugem polčasu so rumeno-modri ohranili prevlado. Za 3:0 je v 50. minuti po podaji Luke Štromajerja zadel Miroslav Čovilo. 16 minut pred koncem so gostitelji ostali brez igralca na zelenico, ko je rdeči karton za prekršek nad rezervistom Mitjo Lotričem dobil Vasilije Jovović. Koprčani so do konca tekme še dvakrat zatresli domačo mrežo - uspešna sta bila Čovilo, ki je drugič premagal Giljena, in kapetan Ivica Guberac.

Kvalifikacije, prvi predkrog:
ČELIK (ČG) - LUKA KOPER 0:5 (0:2)
800; Palčič 21., Halilović 37., Čovilo 50., 86., Guberac 87.
RK: Jovović 74./Čelik

Čelik: Giljen, Jovović , Vuković, Bubanja (53./Bulatović), Vidakanić, Adrović, Brnović, Prtenjak, Djalac, Ivanović (79./Nikolić), Kalezić (83./Božović).

Luka Koper: Radosević, Halilović, Blažič, Hadžić , Čovilo, Črnigoj (80./Žibert), Guberac, Ivetič, Palčič, Štromajer (61./Pučko), Galešić (67/.Lotrič ).

Sodnik: Daniel Stefanski (Poljska)

RUDAR VELENJE - LACI (ALB) 1:1 (1:0)
Klinar 17.; Adeniyi 89.

Povratni tekmi bosta 10. julija.