Frank Lampard je nesporna legenda Chelseaja. Foto: Reuters
Frank Lampard je nesporna legenda Chelseaja. Foto: Reuters

Lampard, ki je za Chelsea na 649 tekmah zadel 211 golov, s čimer je postal tudi najboljši strelec v zgodovini kluba, je prejšnji mesec podpisal dveletno pogodbo z New York City FC. Ker se sezona v MLS-ju začne šele marca 2015, obstaja velika verjetnost, da se bo Lamps še pred začetkom angleškega prvenstva vrnil na Otok.

Na Etihadu govoric niso želeli komentirati, a viri blizu kluba pravijo, da se utegne Lampard že naslednji teden udeležiti treninga štirikratnih prvakov Anglije, na katerem bo njegovo fizično pripravljenost podrobno ocenil Cityjev strateg Manuel Pellegrini.

V preteklosti se je že kar nekaj nogometašev pred začetkom sezone v MLS-ju vrnilo na otoške zelenice. Med drugimi tudi Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Everton), Robbie Keane (Aston Villa) in Thierry Henry (Arsenal).

Valbuena iz Marseilla v Dinamo Moskva
Francoski nogometni reprezentant Mathieu Valbuena je prestopil v ruski Dinamo Moskva. 29-letni vezist je nazadnje igral za Marseille. Moskovčani so zanj odšteli 7,5 milijona evrov, Valbuena je podpisal triletno pogodbo, vsako leto pa naj bi zaslužil deset milijonov evrov.