Dejan Lazarević je iz Domžal v Genoo odšel poleti 2007, v dresu
Dejan Lazarević je iz Domžal v Genoo odšel poleti 2007, v dresu "rossoblujev" pa je v sezoni 2009/10 dvakrat zaigral tudi v Serii A. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Samir Handanović in Vid Belec
Handanović in Belec je vratarska naveza, ki si jo želijo vodilni pri Interju. Mlajši Belec je bil že tretji vratar "črno-modrih" pred dvema letoma, ko je klub postal prvak Evrope. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dejan Lazarević ostaja v lasti Genoe, ki pa ga bo še tretje leto zapored posodila drugoligaškemu klubu. Po Torinu pred dvema letoma in Padovi v pretekli sezoni si je storitve 22-letnega Domžalčana izboril Juve Stabia. V sezoni 2011/12 je klub iz Kampanje kot novinec v ligi osvojil dobro 9. mesto, medtem ko je bil Lazarević s Padovo sedmi.

Genoa in Juve Stabia sta se dogovorila o posoji, zdaj Lazarevića čaka samo še zdravniški pregled. Slovenski vezist, ki je novembra lani debitiral v članski izbrani vrsti Slovenije, je v Serii B v dveh sezonah odigral 62 tekem, po številnih priložnostih pa je svoj krstni zadetek v članski konkurenci dosegel januarja na tekmi Ascoli - Padova (0:2).

Belec podaljšal še za tri leta
Medtem ko Inter še naprej lovi prvega slovenskega vratarja Samirja Handanovića, za katerega pa Udinese v zadnjih dneh vztrajno ponavlja, da ni na prodaj, so se "nerazzurri" odločili za podaljšanje pogodbe s tretjim vratarjem Slovenije Vidom Belcem. 22-letni Mariborčan bo tako zdaj z italijanskim velikanom pogodbeno vezan kar do poletja 2017, stara pogodba je veljala do poletja 2014.

Zadnji dve sezoni je 192 cm visoki vratar, ki ga selektor Slaviša Stojanović v reprezentanco kliče v vlogi tretjega vratarja, branil za Crotone v Serii B in pri tem branil, in sicer na 51 tekmah. Za letos njegovo usoda še ni določena, ob morebitni novi posoji ni daleč niti mesto 2. vratarja Interja. 18-kratni italijanski prvaki se po lanski neuspeli sezoni odločajo za prenovo, pri čemer naj bi viden delež pripadel Handanoviću, a predtem morajo prodati dozdajšnjega vratarja Julia Cesarja, ki bremeni klubski proračun tudi z zajetno plačo - 4,5 mio. evrov.

Šuler novi Kirmov soigralec?
Nov klub pospešeno išče Marko Šuler, ki se je po polletni posoji pri Hapoel Tel Avivu vrnil h Gentu. Resno se je za slovenskega reprezentančnega branilca zagrel Partizan Beograd, zdaj pa je Belgijcem še boljšo ponudbo poslala Wisla Krakov, kjer že igra en slovenski reprezentant Andraž Kirm.