Jose Mourinho je v popolni evforiji na Stamford Bridgeu pritekel vse do kotne zastavice. Foto: Reuters
Jose Mourinho je v popolni evforiji na Stamford Bridgeu pritekel vse do kotne zastavice. Foto: Reuters
Demba Ba
Demba Ba je zelo spretno posredoval pred vrati. Foto: Reuters
Andre Schürrle
Andre Schürrle je četrt ure po vstopu v igro poskrbel za vodstvo Chelseaja. Foto: Reuters
Marco Reus
Marco Reus je bil neustavljiv za obrambo Reala. Foto: Reuters
Roman Weidenfeller
Roman Weidenfeller je v 17. minuti obranil strel Angela di Marie z bele točke. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je držal za glavo ob zgrešeni 11-m. Foto: EPA

Parižani, ki so prvo tekmo na Parku princev dobili s 3:1, so ostali brez prvega polfinala v Ligi prvakov po letu 1995. Zelo se je poznala odstotnost poškodovanega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića.
Schürrle zamenjal Hazarda in zadel
Londončani so imeli v uvodne četrt ure pobudo, a velikih priložnosti si niso priigrali. V 18. minuti je z igrišča odšepal Eden Hazard, vstopil je Andre Schürrle. Deset minute zatem so imeli modri prvo lepo priložnost, ko je Frank Lampard poslal žogo s prostega strela pred vrata, v živem zidu Parižanov je spremenila smer, Salvatore Sirigu jo je s skrajnimi močmi odbil v kot. V 32. minuti je Branislav Ivanović iz avta na desni strani našel Davida Luiza, ki jo je poslal v sredino, kjer je Schürrle z desnico zatresel mrežo.
Dve prečki Chelseaja v dveh minutah
V 52. minuti je Willian na robu kazenskega prostora našel Schürrleja, ki je z desnico stresel prečko. Dve minuti zatem je imel Chelsea prosti strel z 20 metrov po prekršku Lucasa Moure, Oscar je žogo sijajno zavrtinčil in še enkrat zadel prečko. Čas je neusmiljeno tekel, Mourinho je moral tvegati. V 66. minuti je Lamparda zamenjal Demba Ba. Devet minut pred koncem je vstopil še Fernando Torres.
Šprint Mourinha do kotne zastavice
Gostitelji so poskušali na vse načine, tudi že z dolgimi žogami, tri minute pred koncem pa so le zadeli. Strel Eto'oja je bil onemogočen, Ivanović je poslal žogo pred vrata mimo vseh igralcev, Ba pa jo je na daljši vratnici z levico zabil pod prečko. Mourinho je "eksplodiral", tekel je do kotne zastavice, kot pred desetimi leti na Old Traffordu, ko je v zadnji minuti šokiral rdeče vrage s Portom.
Čech ohranil mrežo nedotaknjeno
V štirih minutah dodatka so gostje silovito pritisnili. Petr Čech je odbil nevaren poskus Christopha Jalleta z desne strani. Tudi dva kota nista obrodila sadov, nato pa je Pedro Proenca odpisal konec tekme in veliko slavje modrih se je začelo.
Weidenfeller obranil enajstmetrovko
Madridski Real, ki je prvo srečanje dobil s 3:0, je trepetal za napredovanje vse do zadnje minute v Dortmundu. Borussia je zmagala z 2:0, imela številne priložnosti, a ni uspela izsiliti podaljška.

Cristiano Ronaldo
zaradi poškodbe kolena ni igral, vso tekmo je sedel a klopi. Madridčani so imeli veliko priložnost v 17. minuti. Fabio Coentrao je z leve strani podal v kazenski prostor, Lukasz Piszczek pa se ni uspel umakniti in žoga ga je zadela v roko. Damir Skomina je dosodil najstrožjo kazen. Z bele točke je streljal Angel di Maria, ki pa je ob strelu malce spodrsnil in Roman Weidenfeller je žogo odbil.
Reus do polčasa skoraj izničil visoko prednost Reala
Na stadionu Westfalen je završalo, gostitelji so dobili silovit zalet. V 19. minuti je Henrik Mhitarjan po podaji Marca Reusa z osmih metrov meril mimo vrat. Pet minut zatem je Borussia povedla, Manuel Friedrich je podal dolgo žogo naprej, Pepe je z glavo slabo vrnil žogo proti Ikerju Casillasu, pritekel je Reus, ki je preigral Casillasa in zatresel mrežo.
V 32. minuti je po prostem strelu Reusa v kazenskem prostoru do strela z glavo prišel Mats Hummels, Casillas je žogo uspel odbiti prek vrat. Pritisk Borussie je bil izjemen, Real sploh ni več prišel resno čez sredino igrišča. V 37. minutije Robert Lewandowski z leve strani zadel vratnico, žoga se je odbila do Reusa, ki jo je pospravil pod prečko.

Mhitarjan v vratnico
Real je na začetku drugega dela postal bolj aktiven in nevaren, Gareth Bale in Karim Benzema bi lahko boljše reagirala. Toda kmalu so dogajanja začela spominjati na prvi polčas. V šestih minutah so imeli domači tri lepe priložnosti, v 65. minuti je Mhitarjan po protinapadu in lepi podaji Reusa zadel vratnico, Armenec je imel še eno lepo priložnost, tako kot nekaj trenutkov pozneje pri strelu Kevina Grosskreutza je bil na mestu Casillas.
Rumeno-črni so na dveh tekmah enostavno zamudila preveč priložnosti, da bi tako kot lani izločila španski kraljevi klub.

ČETRTFINALE, povratne tekme:
Borussia (D) - REAL MADRID 2:0 (2:0) 0:3
Reus 24., 37.
Di Maria je v 17. minuti zapravil 11-m.

Borussia (D): Weidenfeller, Piszczek ( 82./Aubameyang ), Friedrich, Hummels, Durm, Kirch, Jojić, Grosskreutz , Mhitarjan, Reus , Lewandowski.

Real Madrid: Casillas, Carvajal , Pepe, Ramos , Coentrao, Modrić, Xabi Alonso , di Maria ( 73./Casemiro ), Bale, Benzema ( 92./Varane), Illarramendi ( 46./Isco).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



CHELSEA - Paris SG 2:0 (1:0) 1:3
Schürrle 32., Ba 87.

Chelsea: Čech, Ivanović , Cahill, Terry, Azpilicueta, David Luiz , Lampard ( 67./Ba), Willian , Oscar ( 81./Torres), Hazard (18./Schürrle), Eto'o.

Paris SG: Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell , Verratti ( 54./Cabaye), Motta, Matuidi, Lucas Moura ( 83./Marqinhos), Cavani , Lavezzi ( 73./Pastore).

Sodnik: Pedro Proenca (POR)




Sreda ob 20.45:
BAYERN - MANCHESTER UNITED 1:1

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:1

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.