Trent Alexander-Arnold je mojstrsko izvedel prosti strel. Foto: Reuters
Trent Alexander-Arnold je mojstrsko izvedel prosti strel. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je bil zelo zadovoljen po koncu tekme. Foto: Reuters
Kasim Nuhu
Kasim Nuhu je bil popolnoma na tleh po koncu tekme v Bernu. V sodnikovem dodatku je želel podati žogo z glavo proti svojemu vratarju Davidu von Ballmoosu. Žogo je poslal prek njega v mrežo in CSKA je prišel do zmage. Foto: EPA

Trener redsov Jürgen Klopp ni spreminjal enajsterice v primerjavi z uvodnim krogom Premier lige, ko je Watford na Vicarage Roadu prišel do velike točke (3:3). Liverpool je bil zelo učinkovit in ima lepo prednost, saj na Anfieldu še nikoli ni izgubil proti nemškim ekipam.
Kramarić zelo slabo izvedel najstrožjo kazen
V 12. minuti je Serge Gnabry, ki je v Hoffenheim prišel kot posojeni nogometaš Bayerna, padel v kazenskem prostoru. Dejan Lovren je podstavil nogo, vendar se je Gnabry zaletel v branilca Liverpoola. Sodnik Björn Kuipers je malce počakal, nato pa pokazal na belo točko. Andrej Kramarić je zelo slabo izvedel najstrožjo kazen po sredini vrat, Simon Mignolet je bil na pravem mestu.

Alexander Arnold zadel s prostega strela
Kazen je prišla deset minut pred odmorom. Sadio Mane je prodrl proti vratom, branilec Ermin Bičakćić pa ga je podrl in prejel rumeni karton. Trent Alexander Arnold je s 25 metrov mojstrsko izvedel prosti strel. Z desno nogo je zavrtinčil žogo prek živega zidu v spodnji desni kot tik ob vratnici v mrežo.

Ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega so bili gostje blizu povišanja vodstva. Robert Firmino je imel veliko priložnost iz bližine v 47. minuti po sijajni podaji Maneja z desne strani, a se je izkazal vratar Oliver Baumann.
Nordtveit spremenil smer žogi
Četrt ure pred koncem je Nadiem Amiri na sredini igrišča podrl Maneja. Gostje so ekspresno izvedli prosti strel, čeprav žoga sploh ni mirovala. Nekdanji igralec Hoffenheima Robert Firmino je v kazenskem prostoru zaposlil Jamesa Milnerja. Rezervist je z leve strani želel podati pred vrata, a je Havard Nordtveit spremenil smer žogi, ki je preletela Baumanna in končala v mreži.
Uth podaljšal upanje na napredovanje
Dve minuti pred koncem je Nordtveit z dolgo diagonalno žogo sijajno našel Marka Utha, ki je z močnim strelom z levico postavil končni izid.

Poraz Köbenhavna v Bakuju
Qarabag je v Bakuju premagal Köbenhavn z 1:0. V 25. minuti je Dino Ndlovu stresel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Mahir Madatov. Benjamin Verbič je začel tekmo in v 71. minuti prejel rumeni karton zaradi prekrška. Na stadionu Tofiqa Bahramova je bil na zelenici do 86. minute.

4. predkrog, prve tekme, prvaki:
QARABAG - KÖBENHAVN 1:0 (1:0)
Madatov 25.
Verbič (Köbenhavn) je igral do 86. minute in prejel rumeni karton.

APOEL - SLAVIA PRAGA 2:0 (2:0)
de Camargo 2., Aloneftis 10.

Sreda ob 20.45:
HAPOEL BER ŠEVA - MARIBOR

OLYMPIACOS - RIJEKA

CELTIC - ASTANA


Neprvaki:
HOFFENHEIM - LIVERPOOL 1:2 (0:1)
Uth 87.; Alexander-Arnold 35., Milner 74.
Kramarić (Hoiffenheim) je v 12. minuti zapravil 11-m.

Hoffenheim: Baumann, Bičakčić (52./Nordtveit), Vogt, Hübner, Kaderabek, Zuber, Rupp (53./Amiri), Demirbay, Kramarić, Gnabry (70./Uth), Wagner.

Liverpool: Mignolet, Alexander-Arnold, J. Matip, Lovren, Alberto Moreno, Henderson (74./Milner), Can, Wijnaldum, Salah, Roberto Firmino (84./Solanke), Mane (89./Grujić).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


YOUNG BOYS - CSKA MOSKVA 0:1 (0:0)
Kasim 92./ag

SPORTING - STEAUA BUKAREŠTA 0:0
RK: Pintilii 80./Steaua
Jug ni bil v kadru Sportinga.

Sreda ob 20.45:
ISTANBUL BASAKSEHIR - SEVILLA

NAPOLI - NICE

Povratne tekme bodo 22. in 23. avgusta.