Mario Gomez je v tej sezoni z 12 zadetki najboljši strelec Münchenčanov v Ligi prvakov. Foto: EPA
Mario Gomez je v tej sezoni z 12 zadetki najboljši strelec Münchenčanov v Ligi prvakov. Foto: EPA
Jose Mourinho
Joseja Mourinha v osmih dneh čakata dve tekmi sezone - najprej v soboto obračun z Barcelono, prihodnjo sredo pa še boj za finale Lige prvakov na povratni tekmi z Bavarci. Foto: EPA
Mario Gomez in Franck Ribery
Franck Ribery (desno) se veseli vodilnega zadetka Bayerna skupaj z Gomezom. Foto: EPA
Mesut Özil
Mesut Özil je v 53. minuti takole izenačil na 1:1. Podal mu je Cristiano Ronaldo. Foto: EPA

Na Allianz Areni v Münchnu, kjer bo 19. maja tudi finale, je v 17. minuti po strelu iz kota in odbiti žogi z močnim strelom z 10 metrov Bavarce v vodstvo popeljal Franck Ribery. Pred Ikerjem Casillasom je sicer v tistem trenutku v nedovoljenem položaju stal Luiz Gustavo in mu morda oviral pogled.
Gostje so do izenačenja prišli v 53. minuti. Najprej je Manuel Neuer ubranil strel Cristiana Ronalda, ki se je znašel sam pred njim, v nadaljevanju akcije pa je ob zaspani obrambi domačih zadel Mesut Özil. Nemškemu reprezentantu ni bilo težko v mrežo potisniti žoge iz bližine, podal mu je prav Ronaldo.
Zmagoviti gol dosežen s kolenom
Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z remijem, se je v 89. minuti pritisk Bayerna v zadnjem delu srečanja obrestoval. Po desni strani je prodrl Philipp Lahm in nizko podal pred vrata, tam pa je z nekaj sreče - s kolenom - žogo čez črto iz bližine spravil Mario Gomez.
Real v Münchnu tako ostaja brez zmage in že petič v izločilnih bojih Lige prvakov se je tekma teh dveh tekmecev v bavarski prestolnici končala z zmago gostiteljev z 2:1 (2000, 2001, 2002, 2007, 2012). Samo leta 2004 je kraljevi klub izvlekel remi (1:1).

Trem nogometašem Reala so pred tekmo iz slačilnice ukradli kopačke. Spletna stran španskega časopisa Marca poroča, da so neposredno pred začetkom srečanja Ronaldu neznanci ukradli kar tri pare nogometnih čevljev, brez njih pa sta ostala tudi Özil in Benzema. Poleg tega je izginilo še nekaj dresov.

Še nekaj lepih priložnosti
Prvo priložnost na zelo zanimivi tekmi s polno ritma so imeli gostje. V 7. minuti je poskušal Karim Benzema, toda z odlično obrambo se je izkazal Neuer.
V 28. minuti je za las mimo vratnice ustrelil Bastian Schweinsteiger, vroče pa je bilo tudi v 40. minuti. Najprej je bil še enkrat nevaren Benzema, takoj v naslednjem napadu pa je na drugi strani Gomez ogrel dlani Casillasa, a je ta njegov strel lepo ubranil.
V 71. in 74. minuti se je Gomez še dvakrat znašel v lepi priložnosti. Najprej je po napaki Sergia Ramosa s treh metrov z nogo streljal čez gol, nato pa z nekoliko večje razdalje z glavo v naročje dobro postavljenega Casillasa.
Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi
BAYERN - REAL MADRID 2:1 (1:0)
66.000; Ribery 17., Gomez 89.; Özil 53.

Bayern: Neuer, Lahm , Boateng, Badstuber , Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger ( 61./Müller), Robben , Kroos, Ribery, Gomez.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos , Coentrao , Khedira, Xabi Alonso , Di Maria ( 79./Granero), Özil ( 69./Marcelo ), Ronaldo, Benzema ( 84./Higuain ).

Sodnik: Howard Webb (Anglija)

Povratna tekma bo 25. aprila.
Sreda ob 20.45:
CHELSEA - BARCELONA

Verjetni postavi:

Chelsea:
Čech, Bosingwa, Ivanović, Terry, Cole, Mikel, Lampard, Ramires, Raul Meireles, Mata, Drogba.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Fabregas, Sanchez.

Sodnik:
dr. Felix Brych (Nemčija)

Povratna tekma bo 24. aprila.
Finale bo 19. maja na Allianz Areni.