Na letališču v Münchnu so številni novinarji obkrožili Joseja Mourinha. Foto: EPA
Na letališču v Münchnu so številni novinarji obkrožili Joseja Mourinha. Foto: EPA
Philipp Lahm in Jupp Heynckes
Jupp Heynckes je kapetanu Philippu Lahmu namenil počitek v soboto proti Mainzu. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Mesut Özil
Cristiano Ronaldo in Mesut Özil nista bila navdušena nad treningom v mrzlem vremenu. Foto: EPA

Bavarci so prejšnji teden doživeli grenak poraz v Dortmundu (0:1), v soboto je trener Jupp Heynckes spočil številne nosilce igre proti Mainzu (0:0). Borussia ima že osem točk naskoka in bo najbrž že v soboto drugič zapored osvojila naslov nemškega prvaka. Hoeness je v nedeljo v omizju Sky 90 znova poudaril, da se finale na domačem stadionu igra verjetno le enkrat v življenju.

Real trikrat napredoval, Bayern dvakrat
Moštvi sta se v Ligi prvakov v izločilnih bojih srečali že petkrat. V letih 2000, 2002 in 2004 je bil uspešnejši kraljevi klub, v letih 2001 in 2007 pa Bavarci. V Münchnu je Real še brez zmage, le 2004 je remiziral po veliki napaki vratarja Oliverja Kahna (1:1), štiri tekme pa je dobil Bayern z 2:1.

Heynckes z Realom evropski prvak
"Statistike ne veljajo prav nič. Nasprotnika poznam zelo dobro in imam pripravljen načrt, kako zaustaviti njihove glavne igralce. Najpomembneje na prvi tekmi bo, da ne prejmemo zadetka," je poudaril 66-letni Heynckes, ki je leta 1998 z Realom osvojil Ligo prvakov. Odločilni zadetek na finalni tekmi proti Juventusu v Amsterdamu je dosegel Predrag Mijatović (0:1).
"Schweini" najbrž v začetni postavi
Bastian Schweinsteiger
, ki je imel številne težave s poškodbami (ključnica in gleženj), naj bi tokrat začel tekmo. David Alaba, Jerome Boateng, Luiz Gustavo, Toni Kroos in Thomas Müller bi ob novem rumenem kartonu prihodnjo sredo na stadionu Santiago Bernabeu morali počivati. Sodil bo Howard Webb, ki je že velikokrat poskrbel za sporne odločitve.

Philipp Lahm je v soboto po dolgem času počival. "Ekipa Reala je izjemno močna, zelo jo spoštujemo, a mi se nikogar ne bojimo," je povedal kapetan, ki se zaveda, da mora Bayern v letošnji sezoni osvojiti vsaj eno lovoriko. 12. maja bo na sporedu še finale nemškega pokala proti dortmundski Borussii.

Ramos opozarja na Robbna in Riberyja
Real je papirnati favorit, a čaka ga izjemno naporen ritem. V soboto ob 20.00 je na sporedu El clasico na stadionu Camp Nou v Barceloni. Madridčani imajo štiri točke naskoka pred Katalonci.
"Bayern ima zares močno ekipo, čakata nas dve izjemno zahtevni tekmi. Odločal bo dnevni navdih, na takih tekmah ni izrazitih favoritov. Nasprotniki imajo Robbna in Riberyja, ki sta zares kakovostna igralca," je dejal branilec Sergio Ramos.
Mourinho ima že vse v glavi
"Izjemno smo motivirani, to je naš drugi polfinale zapored, predtem pa Real več let ni prišel tako daleč. Od zadnjih 22 tekem v Ligi prvakov smo izgubili le enkrat, tista tekma pa ima tudi posebno zgodbo. Vse imam že v glavi, na taki tekmi ne sme biti nobenih dvomov, točno se ve, kdo bo začel tekmo," je na odlično obiskani novinarski konferenci dejal Jose Mourinho, ki je blestel v angleščini, španščini in italijanščini, dodal pa je, da je nemščina zanj zelo težka, zato tudi ne bo iskal službe v bundesligi.

Polfinale, prvi tekmi, torek ob 20.45:
BAYERN - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Robben, Kroos, Ribery, Gomez.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)

Povratna tekma bo 25. aprila.


Sreda ob 20.45:
CHELSEA - BARCELONA

Verjetni postavi:
Chelsea: Čech, Bosingwa, Ivanović, Terry, Cole, Mikel, Lampard, Ramires, Raul Meireles, Mata, Drogba.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Fabregas, Sanchez.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)

Povratna tekma bo 24. aprila.

Finale bo 19. maja na Allianz Areni v Münchnu.