Gašper Marguč je na tekmi v Zlatorogu zadel iz vseh 7 poskusov, strelsko učinkovitost je nadaljeval tudi v Kielu, kjer je dosegel 11 zadetkov iz 12 poskusov! Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gašper Marguč je na tekmi v Zlatorogu zadel iz vseh 7 poskusov, strelsko učinkovitost je nadaljeval tudi v Kielu, kjer je dosegel 11 zadetkov iz 12 poskusov! Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško)
Matevž Skok je v prvem polčasu ubranil dve sedemmetrovki. Foto: MMC RTV SLO
Celjani sklonjenih glav iz Kiela

22-letnik je igral vseh 60 minut, bil je nerešljiva uganka domače obrambe, še posebej legendarnega vratarja Thierryja Omeyerja. Igralec, ki igra na desnem krilu, je imel fantastičen strelski izkupiček, zadel je 11 golov iz 12 poskusov (91,6-odstotna uspešnost).

Marguč nerešljiva uganka Kiela
Tekmo so gostitelji začeli zelo živčno, igrali so zelo grobo, tekma je bila zaradi lažjih poškodb celjskih rokometašev večkrat prekinjena. Kljub živčnosti v igri so hitro povedli, vodili so že s 6:2, a so se Celjani na krilih izjemnega Gašperja Marguča (v prvem polčasu je zadel 8 golov) vrnili in se v pičli minuti približali na vsega gol razlike (7:6). Celjani so igrali v obrambi zbrano, zaustavili so Filipa Jicho, z dvema ubranjenima sedemmetrovkama se je izkazal Matevž Skok, pet obramb je zbral prvi vratar Urban Lesjak. V izdihljajih prvega polčasa je Skok ubranil sedemmetrovko Marku Vujinu, v protinapadu je izid ob odmoru (13:12) postavil Mate Lekai.

Nemci pobegnili in zadržali prednost
Dobra igra Celjanov se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, a varovanci Vladana Matića so poleg bitke s Kielom bíli tudi bitko s sodniki, ki so celjske rokometaše izključevali kot po tekočem traku. Vseeno je Borut Mačkovšek z 18. golom v letošnji Ligi prvakov izid poravnal na 14:14, prvo vodstvo pa je moštvu iz Spodnje Savinjske doline iz protinapada priboril Marguč. Sledile so črne minute, v katerih so Celjani v napadu storili preveč napak, kar so gostitelji hitro kaznovali in povedli že s 25:20. Vseeno se od nasprotnika niso uspeli odlepiti, Celjani so se jim znova približali (25:22), a so Nemci ostali zbrani in tekmo s čvrsto igro v obrambi mirno pripeljali do konca.

Celjsko moštvo bo v naslednjem krogu na domačem terenu gostilo madžarski Veszprem, tekma pa se bo v soboto, 1. decembra, začela ob 19. uri.

Skupina B:
KIEL - CELJE P. L. 30:26 (13:12)

Kiel: Ekberg 9 (5), Palmarsson 5, Klein in Zeitz po 4, Narcisse in Vujin po 3, Sprenger in Ahlm po 1.

Celje PL: Marguč 11 (3), Mačkovšek 4, Lekai in Skube po 3, Razgor in Mlakar po 2, Toskić 1.

Sedemmetrovke: 8/5; 3/3
Izključitve: 6 min; 14 min
Št. gledalcev: 9.500


Sobota:
VESZPREM - SÄVEHOF

Nedelja:
CONSTANTA - ATLETICO MADRID

Lestvica: Veszprem 10, Kiel 8, Atletico, Celje in Sävehof po 4, Constanta 2.

Celjani sklonjenih glav iz Kiela