Roberto Firmino je kaznoval veliko napako Michaela Carricka. Foto: Reuters
Roberto Firmino je kaznoval veliko napako Michaela Carricka. Foto: Reuters
Daniel Sturridge
David de Gea se je vrgel v pravo smer, vendar je bil strel Daniela Sturridgea z bele točke dovolj natančen. Foto: Reuters
Jürgen Klopp in Bastian Schweinsteiger
Jürgen Klopp in Bastian Schweinsteiger sta se pozdravila pred začetkom derbija na Anfieldu. Foto: Reuters
Pierre Emerick Aubameyang in Marco Reus
Pierre Emerick Aubameyang in Marco Reus sta bila nerešljiva uganka za obrambo Tottenhama. Foto: Reuters
Nogometaši Borussie so prikazali izjemno predstavo in so z nogo in pol že v četrtfinalu. Foto: Reuters

Na stadionu Westfalen sta se srečali ekipi, ki sta v igri za naslov v nemškem in angleškem prvenstvu, trenutno sta na drugem mestu. Pierre Emerick Aubameyang in Marco Reus sta uprizorila pravi šov in izbranci Thomasa Tuchla so z nogo in pol že v četrtfinalu.
Aubameyang kronal veliko premoč Borussie
Črno-rumeni so pred 65.000 gledalci začeli odločno. V 14. minuti je vratarju gostov Hugu Llorisu uspelo odbiti strel Henrika Mhitarjana, pritekel je Aubameyang in zatresel mrežo, a zadetek ni veljal, saj je bil gabonski napadalec v prepovedanem položaju. Premoč je Borussia kronala po pol ure igre, ko je Marcel Schmelzer z leve strani natančno podal pred vrata, kjer je Aubameyang z glavo zatresel mrežo. V prvem polčasu so jo popolnoma nemočni Londončani še dobro odnesli.
Reus zapečatil usodo Tottenhama
V 58. minuti je vstopil branilec Neven Subotić, ki je tri minute zatem po predložku Schmelzerja žogo podaljšal z glavo. Reus se je izognil prepovedanemu položaju in z desnico iz bližine zabil žogo pod prečko.
Borussia je letela po zelenici, v 70. minuti je Aubameyang v polnem šprintu našel Mhitarjana, ki je sijajno zaposlil Reusa. Nemški reprezentant ni prav nič okleval, z desnico je povišal na 3:0. Harry Kane je vstopil šele v 76. minuti, ko so bili Spursi že v izgubljenem položaju. Nemci so prevladovali v vseh elementih igre, sprožili so 21 strelov, Angleži pa le tri.

Sturridge unovčil najstrožjo kazen
Na Anfieldu je bil Liverpool veliko boljši od Manchester Uniteda, ki je predvsem po zaslugi odličnega vratarja Davida de Gee izvlekel še dokaj ugoden izid. Gostje so le enkrat streljali v okvir vrat (streli na vrata 13:5, v okvir 8:1, koti 7:0, posest 60:40 %).

V 20. minuti je z bele točke zadel Daniel Sturridge, potem ko je Memphis Depay v kazenskem prostoru podrl Nathaniela Clyna. De Gea je krenil v pravo smer, vendar je bil malce prekratek. Španski čuvaj mreže je nato odlično posredoval še pri strelu Philippa Coutinhha v 24. minuti in Sturridgea v 31. minuti. Tudi Adamu Lallani tri minute pred odmorom ga ni uspelo ukaniti.

Velika napaka Carricka
V 51. minuti je Morgan Schneiderlin sprožil edini strel na vrata Liverpoola, Simon Mignolet pa ni imel veliko dela. Gostje so vzpostavili ravnotežje v drugem polčasu. Veliko napako je naredil rezervist Michael Carrick v 73. minuti, ko je izbil žogo naravnost do Lalane, ki jo je lepo poslal do Roberta Firmina. Brazilec jo je s petih metrov z levico poslal pod prečko za prestižno zmago Liverpoola, ki je v Premier ligi izgubil obe tekmi proti rdečim vragom v letošnji sezoni.

Lepa prednost za rumeno podmornico
Villarreal je z 2:0 odpravil Bayer Leverkusen, ki je igral brez poškodovanega Kevina Kampla. Oba zadetka za rumeno podmornico je dosegel Cedric Bakambu. Pri farmacevtih je v 95. minuti drugi rumeni karton dobil Tin Jedvaj.
Sevilla remizirala v Baslu
Basel, pri katerem Andraž Šporar zaradi poškodbe ne igra, in Sevilla sta se razšla brez zadetkov. Španci so tekmo končali z igralcem manj, v 87. minuti je drugi rumeni karton prejel Steven N'Zonzi. Fenerbahče je ugnal Brago z 1:0. V 82. minuti je z roba kazenskega prostora odločil Mehmet Topal.

Osmina finala, prve tekme:
BORUSSIA DORTMUND - TOTTENHAM 3:0 (1:0)
Aubameyang 30., Reus 61., 70.

Borussia (D): Weidenfeller, Piszczek, S. Bender (58./Subotić), Hummels, Durm, Schmelzer, Weigl, Castro, Mhitarjan, Reus (82./Ramos), Aubameyang (82./Kagava).

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies, Mason, Carroll, Onomah, Son (76./Kane), Eriksen (65./Lamela), Chadli (58./Dembele).

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



ŠAHTAR DONECK - ANDERLECHT 3:1 (2:0)
Taison 21., Kučer 24., Eduardo da Silva 79.; Acheampong 68.

BASEL - SEVILLA 0:0
RK: N'Zonzi 87./Sevilla

FENERBAHČE - BRAGA 1:0 (0:0)
Topal 82.





VILLARREAL - BAYER LEVERKUSEN 2:0 (1:0)
Bakambu 4., 56.
RK: Jedvaj 95./Bayer Leverkusen

Villarreal: Areola, Mario, Bailly, Victor Ruiz, Rukavina, Samu Castillejo (80./Leiva), Manu Trigueros, Bruno Soriano, D. Suarez, Soldado (76./Leo Baptistao), Bakambu (82./Adrian).

Bayer Leverkusen: Leno, Jedvaj, Papadopoulos, Tah, Wendell, Kramer (65./M. Frey), Calhanoglu, Bellarabi (86./Mehmedi), Brandt, Kiessling (67./Kruse), Hernandez.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)





LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 2:0 (1:0)
Sturridge 20./11-m, Firmino 73.

Liverpool:
Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Henderson, Can, Coutinho, Firmino (84./Origi), Sturridge (64./Allen), Lallana.

Man. United: de Gea, Varela, Smalling, Blind, Rojo, Fellaini, Schneiderlin (80./Schweinsteiger), Martial, Mata (79./Ander Herrera), Depay, Rashford (46./Carrick).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)




ATHLETIC BILBAO - VALENCIA 1:0 (1:0)
Raul Garcia 20.

SPARTA PRAGA - LAZIO 1:1 (1:1)
Frydek 13.; Parolo 39.

Povratne tekme bodo 17. marca.