Zlatan Ljubijankić je edini slovenski reprezentant, ki je na treh medsebojnih tekmah zatresel mrežo Anglije. To se je zgodilo na prijateljski tekmi 5. septembra 2009 na Wembleyju. Foto: Reuters
Zlatan Ljubijankić je edini slovenski reprezentant, ki je na treh medsebojnih tekmah zatresel mrežo Anglije. To se je zgodilo na prijateljski tekmi 5. septembra 2009 na Wembleyju. Foto: Reuters
Kevin Kampl in Srečko Katanec
Selektor Srečko Katanec v pogovoru s Kevinom Kamplom. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Za Iličićem sanjski maj
Katančevi varovanci zbrani na Brdu

Dvajseterica mož je prišla v tradicionalno bazo v hotelu Kokra dobro razpoložena, bilo je veliko stiskov rok in objemov starih prijateljev, nato pa so sledile obveznosti do medijev.

Ljubijankić dokončno izgubljen za Anglijo
Pogrešali smo le kapetana Boštjana Cesarja, ki pa je bil selektorju Srečku Katancu na voljo že na današnjem treningu. Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik bi se morali po prihodu iz Japonske reprezentanci pridružiti v ponedeljek.

Toda Ljubijankić je v sredo dopoldne v japonskem prvenstvu z Uravo Red Diamonds gostoval pri Kašivi Reysolu (3:3), a moral že v 23. minuti z igrišča zaradi poškodbe gležnja. To seveda niso spodbudne informacije za Katanca. "Zlatan" bo moral izpustiti kvalifikacijsko tekmo z Anglijo, a ocena kluba še ni dokončna, je najprej poročal novinar Sean Carroll. Čez nekaj ur je prišlo potrdilo, da Ljubijankića res ne bo v Ljubljano. 31-letni "Zlajo" je za Slovenijo odigral 44 tekem in dosegel šest golov, enega tudi proti Angliji na prijateljski tekmi leta 2009.

Na treningu samo en pravi napadalec
Prve tri dni treninga (skupno je predvidenih pet treningov) v Kranju bo tako imel selektor Katanec na voljo samo enega osrednjega napadalca - vročega Roberta Berića, za katerim je sanjska strelska sezona in bo imel zdaj lepo priložnost, da si izbori nastop proti Angležem. V ponedeljek pride Novaković, odločitev o dodatnem vpoklicu pa še ni sprejeta.

"Nikogar se ne smemo ustrašiti"
Na Brdu je prevladoval optimizem. "Zakaj ne bi osvojili vseh treh točk? Takšno je moje razmišljanje. Mislim, da je treba zmagati, to je naš cilj. Igramo pred domačimi gledalci, ne smemo se nikogar ustrašiti," je izjava trenutno najbolj "vročega" slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.
"Zdravo, fantje," je novinarje in fotografe pozdravil Samir Handanović, na kratko pokramljal s predstavnikom za stike z javnostmi Nogometne zveze Slovenije Matjažem Krajnikom, se ob vstopu v dvigalo srečal z nekaj soigralci, nato pa ga ni bilo več na spregled. Od vratarja Interja, ki že več kot dve leti in pol ne komunicira s slovenskimi mediji, tako pričakovano nismo dobili pojasnil, ali res ostaja v Milanu, kot so včeraj poročali v Italiji.
Konec tedna bo večina preživela v krogu družine
Marsikdo izmed reprezentantov ni vedel, da bodo imeli prost konec tedna. Andraž Kirm je za to izvedel šele na zboru, Berić je prebral v ponedeljek, ko je Katanec na novinarski konferenci ob predstavitvi vpoklicanih za tekmo povedal: "Naj naredijo, kar hočejo, samo da odigramo dobro in zmagamo. Če bo pomagalo, naj gredo ven žurat, da poskrbijo za dobro ozračje. Tudi če ne gledajo finala Lige prvakov." Ob omembi zabave se je večina nogometašev na Brdu samo nasmihala in zatrjevala, da bo soboto in nedeljo preživela v krogu družine.

Tekma v Stožicah med Slovenijo in Anglijo v kvalifikacijah za Euro 2016 bo v nedeljo, 14. junija, ob 18.00. Ogledali si jo boste lahko v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Za Iličićem sanjski maj
Katančevi varovanci zbrani na Brdu