Lucas Leiva v zadnjem času nima sreče s poškodbami. Foto: EPA
Lucas Leiva v zadnjem času nima sreče s poškodbami. Foto: EPA

Leiva je pekočo bolečino v stegenski mišici občutil že na ogrevanju pred začetkom derbija 2. kroga angleškega prvenstva, ko je Liverpool na Anfieldu remiziral z aktualnimi prvaki Manchester Cityjem (2:2). 25-letnik je srečanje sicer začel, a ga je končal že po petih minutah, namesto njega pa je v igro vstopil 20-letni Jonjo Shelvey.

Lucasu je zelo težko
"Poškodba Lucasa v zgornjem delu stegenski mišice je zelo redka. Počival bo vsaj dva, morda tudi tri mesece. Opravil bo pregled, ki bo razkril, ali bo moral na operacijo ali ne," je dejal menedžer rdečih Brendan Rodgers, nesrečni Leiva, ki je večji del lanske sezone po poškodbi ob zmagi Liverpoola na Stamford Bridgeu v ligaškem pokalu (0:2) izpustil, pa je še dodal: "Trenutno mi je zelo težko. Težko je ostati pozitiven, a prepričan sem, da bodo prišli boljši dnevi."

Tottenham okrepil Dembele
Ekipo Tottenhama je po odhodu Luke Modrića okrepil vezist Fulhama Moussa Dembele. Odličen Belgijec je za klub s Craven Cottagea zbral 74 nastopov in zadel 7 golov. Pred tem je igral za AZ iz Alkmaarja, Willem II in Germinal Beerschot.