Tudi Fabian Lustenberger (levo) bo v švicarskem kadru v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Tudi Fabian Lustenberger (levo) bo v švicarskem kadru v Ljudskem vrtu. Foto: EPA

Branilec Basla Schär ima težave s poškodovanim kolenom, zato je že zapustil reprezentančni tabor in bo opravil dodatne zdravniške preglede. Lustenberger, član berlinske Herte, je za Švico nazadnje igral novembra 2013 proti Južni Koreji.

Švica je uvodno tekmo kvalifikacij v skupini E izgubila proti Angliji z 0:2. Petković je po porazu spregovoril o novem tehnološkem pripomočku, ki ga njegovi izbranci lahko uporabljajo za analizo. Računalniški sistem namreč zaznava vsak dotik žoge. "To je osebna analiza za vsakega igralca. Vsakdo bi moral pogledati video pred naslednjo tekmo," je pojasnil nekdanji trener Lazia.

Čeprav so Švicarji proti Angliji izgubili, Petković ni videl le slabih stvari v igri svoje ekipe: "To je jasno sporočilo za moje moštvo. Nič dramatičnega ni, če izgubimo tekmo. Povsem podpiram ekipo. Vsi smo pravi možje, boste videli oktobra."

Vpoklicana tudi dva mlada upa
Strateg švicarske reprezentance je pred četrtkovim obračunom s Slovenijo in pet dni pozneje s San Marinom vpoklical dva igralca iz reprezentance do 21 let: Michaela Freya in Francoisa Moubandjeja.

Skupina E, četrtek ob 20.45 (prenos na TV SLO 2/MMC):
SLOVENIJA - ŠVICA (Maribor)

ANGLIJA - SAN MARINO

LITVA - ESTONIJA

Nedelja ob 20.45:
LITVA - SLOVENIJA (Vilna)

Lestvica:                        
ANGLIJA          1  1 0 0  2:0  3
LITVA            1  1 0 0  2:0  3
ESTONIJA         1  1 0 0  1:0  3
SLOVENIJA        1  0 0 1  0:1  0
SAN MARINO       1  0 0 1  0:2  0
ŠVICA            1  0 0 1  0:2  0