Nogomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 35 glasov Ocenite to novico!
Nogometaši Maribora
Nogometaše Maribora v torek čaka verjetno najpomembnejša tekma sezone, saj imajo priložnost, da se prebijejo v skupinski del Lige prvakov. Foto: Fedja Krvavac/BoBo
       Maribor takšne tekme zna igrati, znal se bo postaviti in čakati na priložnost, izkušenj in pameti ima dovolj, bo pa potrebne tudi malo sreče. Taktično se ne bojim, da Maribor ne bi odigral tako, kot mora. Proti takšnemu nasprotniku vsekakor ni smiselno jurišati za vsako ceno že na začetku. To bi bil samomor.       
 Simon Sešlar
Marcos Tavares
Marcos Tavares je v letošnjem poletju v odlični formi in veliko bo spet odvisno od njega. Foto: BoBo
       Treba bo biti potrpežljiv, saj z glavo skozi zid ne bo šlo. Morda bo treba čakati do zadnjih minut in takrat doseči tisti ključni zadetek za napredovanje. Sicer pa poznam kar nekaj izraelskih nogometašev. Ko sem igral tam, so bili mladi in so se prebijali. V napadu ima Haopel res zelo hitre igralce in zelo bo treba paziti na protinapade.       
 Nastja Čeh

Dodaj v

Maribor ima izkušnje, psihološko prednost in - Ljudski vrt

Djuranović: Bili smo del evropske smetane in tako smo se počutili
22. avgust 2017 ob 06:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Unovčiti izkušnje, potrpežljivo v napad, paziti na hitre izraelske protinapade. 1:0 je najlepša možnost. S takšnimi mislimi strokovna javnost pričakuje obračun Maribora in Hapoela.

Pred nocojšnjo odločilno tekmo Maribora, ki bo odločilna za vstop v Ligo prvakov (prvo tekmo je Hapoel Ber Ševa dobil z 2:1), smo se pogovarjali z nekdanjimi igralci vijoličastih in trenerjem Bojanom Prašnikarjem. Vsi so prepričani, da bo imel Maribor v razprodanem Ljudskem vrtu dovolj izkušenj in znanja za uspeh in da bo mesto spet lahko rajalo do jutra, kot se nepozabnega uspeha leta 1999 še dobro spominja Dejan Djuranović.

Mladen Dabanović: Na prvi tekmi smo se lahko prepričali o kakovosti Hapoelove igre. V Ljudskem vrtu pričakujem njihovo drugačno igro, predvsem bodo zelo nevarni iz protinapadov. Že večkrat so dokazali individualno kakovost in hitrost v konici napada. Maribor ne bo smel brezglavo v napad, ostati mora osredotočen, da ne dobi zadetka, ker bo potem naloga mnogo težja. Zadostuje tudi zmaga 1:0, pa če da v zadnji minuti gol. Ljudski vrt bo spet ponesel igralce, to je že v redu, a imeti pobudo je lahko dvorezen meč. Paziti bodo morali na obrambo, prav strah me je Izraelcev in njihovih protinapadov, zlasti levo krilo je "ubijalsko".

Simon Sešlar: Možnosti so 50:50, prednost Maribora je morda psihološka, saj je v letošnjih kvalifikacijah že naredil, kar je moral. Zagotovljeno ima Evropsko ligo, vse, kar bo več, bo le plus. Če Izraelci ne bodo napredovali, bo to zanje mala katastrofa, psihološko pa niso na takšnem nivoju kot Maribor. Maribor takšne tekme zna igrati, znal se bo postaviti in čakati na priložnost, izkušenj in pameti ima dovolj, bo pa potrebne tudi malo sreče. Taktično se ne bojim, da Maribor ne bi odigral tako, kot mora. Proti takšnemu nasprotniku vsekakor ni smiselno jurišati za vsako ceno že na začetku. To bi bil samomor. Čakati je treba na svojo priložnost, pri tem pa paziti na obrambo.

Bojan Prašnikar: Maribor ima realne možnosti za uspeh. Potrebuje minimalno zmago 1:0. Izraelci so močnejši, kot je bil Hafnarfjördur, zato lahko pričakujemo težko tekmo. Hapoel ima mesta v napadu dobro izpopolnjena, imajo pa težave v obrambi. Vprašanje torej, kako konkreten bo Maribor v konici napada, saj ima nekaj težav. Ne pričakujem veliko golov, odločile bodo malenkosti. Že ena poteza lahko odloči tekmo.

Za rahlo protiutež smo za mnenje prosili še nekdanjega novinarja Dela Francija Božiča: "Mislim, da je Hapoel kvalitetnejši po igri. Je bolj igralna ekipa kot Maribor, kjer gre bolj za neigro. A v tej domeni je Maribor zelo močan in zato ocenjujem, da ima rahlo prednost. Že pogosto je dokazal, da je najmočnejši prav proti ekipam, ki so igralno močnejše. Na primer Zrinjski. V obeh tekmah je bil Maribor objektivno za odtenek slabši, pa je napredoval. Hapoel je učinkovit, lahko doseže tudi dva gola, medtem ko bo Mariboru to težko uspelo. Najboljša opcija je 1:0, da bi dosegel več zadetkov, pa je malo verjetno."


Dejan Djuranović
: Pričakujem pozitivno energijo, ki jo vedno prinese poln Ljudski vrh. To bi moralo dodatno pripomoči, da bo Maribor uspešen in se bo prebil v Ligo prvakov. Na drugi strani je prvak Izraela, ki se je na prvi tekmi pokazal kot zelo ambiciozna in kakovostna ekipa, poleg tega ima minimalno prednost s prve tekme. Vsekakor je Maribor sposoben podviga, saj zna igrati tekme na rezultat. Znal bo biti potrpežljiv in vztrajen, slej ko prej bo dočakal priložnost , da pride do želenega rezultata, v napadu ima živo legendo Tavaresa, ki lahko prevesi tehtnico. Kar nekaj igralcev je že igralo tako v Ligi prvakov kot v Evropski ligi in bodo znali izkušnje prenesti na mlajše soigralce. Liga prvakov je smetana na torti za vsakega nogometaša in vem, kako bodo fantje maksimalno motivirani. Leta 1999, ko nam je uspelo, je bilo vso mesto na nogah, do jutra se je rajalo. Bili smo del evropske smetane in tako smo se počutili.

Nastja Čeh: Maribor točno ve, kaj narediti za uspeh. Ima dovolj izkušenj, ima igralce in vodstvo, ki so odigrali precej velikih tekem. In kar je morda najpomembneje: ima dvanajstega igralca, ki bo precej glasnejši, kot je bil v Izraelu. Treba bo biti potrpežlljiv, saj z glavo skozi zid ne bo šlo. Morda bo treba čakati do zadnjih minut in takrat doseči tisti ključni zadetek za napredovanje. Sicer pa poznam kar nekaj izraelskih nogometašev. Ko sem igral tam, so bili mladi in so se prebijali. V napadu ima Haopel res zelo hitre igralce in zelo bo treba paziti na protinapade.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Kunguruj
# 22.08.2017 ob 07:58
Težka bo to danes. Maribor do sedaj še nikoli ni obrnil rezultat, ko je po prvi tekmi zaostajal 2:1. Ima pa ta sezona nekaj skupnega s tisto šampionsko izpred treh let, če je kdo opazil. Gole dajemo v zadnjih minutah oziroma sekundah. Letos že 4 krat, Zrinjski, Hafneri, Krško, Triglav. Pred tremi leti pa Macabi, Sporting, Celtic pa mislim, da še kaj. Očitno so fantje mentalno zelo trdni in osredotočeni ter dobro vodeni.
Želim si, da bi bilo napeto 90 min, seveda lahko Maribor že prej povede za gol ali več. Da le ne bi zaostajali preveč in morali loviti zaostanek več kot en gol.
Gremo Maribor, se vidimo v Ljudskem vrtu
stomic
# 22.08.2017 ob 07:50
JANKEC ko je igrala Olimpija ni bilo NITI ENEGA tvojega komentarja...
tako da te prosimo danes ne uporabljaj več računalnika....
stewie
# 22.08.2017 ob 08:30
graditelj
# 22.08.2017 ob 08:17
jaz pa grem s sinom prvič na tekmo v MB. mi lahko kdo priporoči, kje parkirat?


Najbolje na drugem bregu Drave, nekje blizu katere od avtobusnih postaj, potem pa z avtobusom v center mesta. Namesto vozovnic pokažeš šoferju vstopnici, pa je :)
stewie
# 22.08.2017 ob 08:33
@Springbook

A to imaš v mislih klub, ki v Evropi v dveh tekmah amaterjem iz Finske ni sposoben zabit gola, sedaj pa sanjarijo o zmagi proti klubu, ki bo v vsakem primeru igral še celo jesen evropske tekme?

Saj, verjamem da bi velika večina Mariborčanov mirno pristala na nedeljski poraz proti Olimpiji, če nocoj pridejo v LP. Vprašanje pa je, koliko navijačev Olimpije bi pristalo na tak scenarij:)
ure
# 22.08.2017 ob 07:05
Ajde potrudite se fantje.
lopat12
# 22.08.2017 ob 10:22
Pozdrav vsem, ki imate radi slo nogomet! A morda kdo ve, kje v Kopru bi se dalo tekmo gledat (kateri bar)... sam zivim v ljubljani in zdaj se mi ne sanja kje bi to gledal.. hvala za odgovore in pa uzivajte ob spremljanju tekem!! Dobro navijajte tisti srecnezi, ki boste na stadionu!!
Brannigan
# 22.08.2017 ob 09:01
Gremo Maribor!!

Zavist tistih, ki sovražijo slovenske športne dosežke, vam naj da pogon! Sodeč po tem forumu, boste imeli energije še za naslednjo sezono.
Brannigan
# 22.08.2017 ob 08:55
DAbears

Kaj pa bi ti vedel česa so sposobni, glede na to, da te ni v tej "umazani" deželi.
Te pa neverjetno zanima... Ali tam kjer si nimaš prijateljev? Se ne čudim.
Lesinar
# 22.08.2017 ob 08:46
A kdo ve kje bo prenos tekme ?

Na Pop Tv, čeprav je nogomet doma na Kanalu A
tyhobrahe
# 22.08.2017 ob 07:47
Zvečer bo rezultat 3:1 za Maribor.
renzl
# 22.08.2017 ob 10:38
Najboljši prostor za parkirat je takoj ob reki Dravi pod Titovim mostom. Če ti seveda ni težko prehodit center MB-ja do stadiona.
Gremo Maribor ti si šampion!
inženir
# 22.08.2017 ob 06:58
Kaj ti pomagajo izkušnje? Olimpija je 106 let star klub, pa je v zadnjih letih osvojila 1 naslov DP, čeprav je redno igralo v prvi jugoslovanski ligi kot edini slovenski klub.
Out_sider_
# 22.08.2017 ob 14:05
Komaj čakam žreb v Nyonu v petek, le kateri velikan bo prišel v LV :)
tedy123
# 22.08.2017 ob 12:13
...vsak NORMALEN Slovenec bo danes navijal za Maribor, pa kmalu za Domžale !
Dejstvo pa je da bo težka, brez nekaj sreče ne bo šlo, že zadnjič so se mi naši zdeli parkrat kot palčki poleg nekaj izraelskih velikanov, seveda to ni nujno, da pomeni karkoli, a vseeno bo tole kot dan in noč glede na brezzobe islandce...
marjan1953
# 22.08.2017 ob 11:52
Maribor je naš, slovenski klub in logično je, da mu moramo nocoj zaželeti srečo in uvrstitev v LP
Ne bo lahko, ampak osebno menim, da so boljše moštvo od nasprotnika.
stewie
# 22.08.2017 ob 09:36
Graditelj, še to - brezplačni javni prevoz za imetnike vstopnic velja šele od 18h dalje.
Avto pa je bolje pustiti na drugem koncu MB, ker bo v centru mesta zelo težko kaj prosto.
kramp123
# 22.08.2017 ob 09:01
A kdo ve kje bo prenos tekme ?

Na pop tv je prenos.
burnoutslo
# 22.08.2017 ob 08:09
Ajde toteki, kdaj če ne zdaj!
smradulja
# 22.08.2017 ob 07:07
kaj imajo te modrce?
ROBI123
# 22.08.2017 ob 13:31
Nekateri ljubitelji Olimpije pa bodo v tem poletju navijali že za tretji evropski klub(zato vzdevek kameleoni). Konec tedna bodo dobili še tri "ljubljene" klube iz Evrope, da bi jim do decembra uresničevali sanje - premagati Maribor!!! Temu se lahko res reče travmatizem.
fiston
# 22.08.2017 ob 12:02
Ma parkiraj, ki češ, danes je liga prvakov, ne herji...

Najboljš v Dravo parkirat, tam ti sigurno ne vlomijo v avto. :)
parabola
# 22.08.2017 ob 11:04
Nogometni klub Maribor, krajše NK Maribor ali preprosto Maribor je profesionalen slovenski nogometni klub iz Maribora. Ustanovljen 12. decembra 1960, je eden od treh klubov, ki ni nikoli izpadel iz 1. SNL od njene ustanovitve.[1] Predstavljajo simbol nogometa v sloveniji, saj so najprepoznavnejši slovenski nogometni klub in edini, ki so tekmovali v Ligi prvakov. Ob tem so tudi edini slovenski klub z evropsko lovoriko, saj so leta 2006 bili eden od zmagovalcev pokala Intertoto.[2] 25. avgusta 2011 so se po zmagi nad Glasgow Rangersi s skupnim izidom 3:2 uvrstili v skupinski del Lige Evropa.[3] S tem so postali prvi slovenski klub, ki je dosegel skupinski del Lige Evropa.Leta 2014/15 pa so se prebili v skupinski del lige prvakov
@inženir: '' Kaj ti pomagajo izkušnje? Olimpija je 106 let star klub, pa je v zadnjih letih osvojila 1 naslov DP, čeprav je redno igralo v prvi jugoslovanski ligi kot edini slovenski klub.''
NK Maribor:
Je rekorder po osvojenih naslovih državnega prvaka Slovenije, saj je od leta 1991 ta naslov osvojil kar trinajstkrat. Ob tem je še devetkrat osvojil pokal in štirikrat superpokal, s čimer je daleč najuspešnejši nogometni klub v Sloveniji.[1] Najuspešnejše obdobje sega v konec 90ih in začetek 2000ih, ko so dominirali na domačem prizorišču in osvojili kar sedem zaporednih naslovov državnega prvaka.[1] Maribor je eden od treh klubov, ki so igrali v 1. jugoslovanski ligi. Ob tem so tudi eden od samo štirih klubov iz nekdanje Jugoslavije, ki so igrali v skupinskem delu Lige Prvakov po razpadu Jugoslavije.
donkey
# 22.08.2017 ob 09:35
@graditelj Okoli Štuka je večje število parkirišč, od tam je potem ca. 1km do stadiona.
nesreča
# 22.08.2017 ob 09:31
Tile modrci, ki vas "žulijo" zadnje čase so GPSPORT "modrci". Merijo pretečene metre, kažejo utrujenost mišic, krvno sliko igralca, pritisk in še in še. Poglej na Google pod GPSPORT.
Springbok
# 22.08.2017 ob 09:29
@fffff - neke vrste GPS-i. Pomagajo trenerjem pri analitiki gibanja.
ffffff
# 22.08.2017 ob 09:20
Mi lahko kdo pove kaj so to za eni modrci, ki jih nosijo vsi fuzbalerji zadnje čase?
graditelj
# 22.08.2017 ob 09:20
hvala Stewie.
prlek75
# 22.08.2017 ob 12:28
@parabola
Maribor je bil prvak 14 krat!
Gremo Maribor!
Strummer
# 22.08.2017 ob 10:32
Nastja Ceh govori eno, stavi pa na Izraelce.
graditelj
# 22.08.2017 ob 08:17
jaz pa grem s sinom prvič na tekmo v MB. mi lahko kdo priporoči, kje parkirat?
nesreča
# 22.08.2017 ob 10:29
Tekmo prenaša POP tv ob 20:00 studijski program, tekma se začne pa ob 20:45.
Springbok
# 22.08.2017 ob 09:46
@ fffff - več infromacij na

catapult

http://www.catapultsports.com/de/
in

gpsports
http://gpsports.com/
Lesinar
# 22.08.2017 ob 09:33
Mi lahko kdo pove kaj so to za eni modrci, ki jih nosijo vsi fuzbalerji zadnje čase?

Gre za neke vrste GPS sledenje igralcem. S tem trenerji pridobijo podatke o gibanju igralca, pretečenih km,...
zzugma
# 22.08.2017 ob 11:52
Haha žabeeeeeeeeee napihnjene nevoščljive, danes boste v transu!!!!!
Hapoel ni naredil nič. Popolnoma nič!!! Hja žabe, MB bo v CL,
medtem ko nekateri za 2 klase boljši že razmišljajo ....hahaa, gusteki!
sisoruen
# 22.08.2017 ob 11:21
2:0 za Hapoel. Žal.
profi.za.sport
# 22.08.2017 ob 11:21
Gremo MB...
BOBERČEK
# 22.08.2017 ob 11:07
Upam na popolno ofenzivo MB-ja do konca tekme, ker če dajo hitro gol in se zaprejo, bodo do konca zagotovo vsaj enega kasirali, pa bo šla priložnost po vodi......samo ne mi pri 1:0, če bo ta rezultat aktualen igrat bunkerja potem, ker se to še nikoli ni dobro končalo..........
stewie
# 22.08.2017 ob 10:42
Če bo pa še tam polno, pa se pusti avto nekje na Teznu blizu Ptujske, se gre na enko in z istim avtobusom po tekmi nazaj. Krožna linija pelje ob četrt čez enajsto izpred kolodvora, hudič je le, če bodo po tekmi podaljški ali če se bo slavilo. Ja, potem bo v mestu res norišnica! :)
stotrideset
# 22.08.2017 ob 18:55
če bo maribor šel na igiršče zmagat, bo tudi zmagal
če pa bo prišel igrat nogometz, bo pa izgubil
in pika, srečno maribor!
rader1991
# 22.08.2017 ob 12:02
Ljubljančan je kmet, ki misli, da je meščan. Olimpija ne bo nikoli videla kvalifikaciji za ligo prvakov, kaj šele, da bi bila v njih nosilec. Želijo si lahko, vendar tega ne bodo nikoli dosegli.
BOBERČEK
# 22.08.2017 ob 11:08
Parkirat se da najbrž tudi pri študentskih domovih (ŠTUK) in se sprehodit do stadiona....
Jarik
# 22.08.2017 ob 11:04
Ma parkiraj, ki češ, danes je liga prvakov, ne herji...
liverpoolfan
# 22.08.2017 ob 10:33
Ajde Maribor <3
trevler
# 22.08.2017 ob 09:55
In žal ...neučinkovite "strelce", razen enega. Pa naj ga on zabije, če drugi ne znajo.
Brannigan
# 22.08.2017 ob 08:57
GoodFella

Eni se ne spomnijo protestov, eni pravijo, da so bili protesti kupljeni.
Kako selektiven spomin...
kapetano
# 22.08.2017 ob 08:47
Kamele do Pariza al kako že
si-koda
# 22.08.2017 ob 07:48
Gremo Maribor se vidimo na jugo!
Strummer
# 22.08.2017 ob 07:23
In plenice za odrasle...
seven7
# 22.08.2017 ob 07:14
Z lahko v ligo prvakov!
globe888
# 22.08.2017 ob 06:58
A kdo ve kje bo prenos tekme ?
Liga prvakov v nogometu
link
Četrtfinale LP: Juventus - Real, Liverpool - Manchester City
190
16. marec 2018 ob 13:12 Z žrebom četrtfinalnih parov Lige prvakov sta najzadovoljnejši vodilni ekipi španskega in nemškega prvenstva. Barcelona bo namreč gostila Romo, Bayern pa se bo pomeril s Sevillo.
Več novic ...
Kazalo