Mariboru se v lanski sezoni ni uspelo prebiti v skupinski del Lige prvakov, toda zelo uspešno je nastopal v Evropski ligi in igral v šestnajstini finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mariboru se v lanski sezoni ni uspelo prebiti v skupinski del Lige prvakov, toda zelo uspešno je nastopal v Evropski ligi in igral v šestnajstini finala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Trener Ante Šimundža je v Mostar odpeljal 20 igralcev: Jasmina Handanovića, Aljaža Cotmana, Aleksandra Rajčevića, Marka Šulerja, Žigo Živka, Mitjo Vilerja, Aleša Mejača, Petra Stojanovića, Željka Filipovića, Aleša Mertlja, Gorana Cvijanovića, Amirja Derviševića, Matica Črnica, Damjana Boharja, povratnika Agima Ibraimija, Dareta Vršiča, Marcosa Tavaresa, Nusmirja Fajića, Jean-Philippa Mendyja in Luko Zahovića. Po poškodbi stegenske mišice je doma ostal Arghus, novinec Welle Ndiaye pa še ni pripravljen za tekme.

Dvoboj se bo začel ob 19.30, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.


Dare Vršič
: Smo vrhunsko pripravljeni
Slovenski prvaki, ki so v prejšnji sezoni z uvrstitvijo v izločilni del Evropske lige poskrbeli za nov velik uspeh, so v ponedeljek popoldne že vadili na stadionu v Mostarju. Občutki pred gostovanjem pri trikratnem prvaku Bosne in Hercegovine so dobri. Dare Vršič je povedal, da so priprave uspele. "Najpomembnejše je, da nismo imeli večjih težav s poškodbami. Pred prvo evropsko preizkušnjo smo vrhunsko pripravljeni. Verjamem, da smo boljši od Zrinjskega in da bomo to potrdili tudi na igrišču."

Zrinjski ima doma vedno dodatno energijo
Spletna stran transfermarkt.de ekipo Zrinjskega ocenjuje na 6,13 milijona evrov, kar je skoraj dvakrat manj od vrednosti Maribora. Vloga favorita seveda pripada Mariboru, ki pa se bo moral dvoboja lotiti z vso zavzetostjo. Športni direktor Zlatko Zahovič je takoj po žrebu opozoril, da je Zrinjski odlična ekipa, ki ima na domačem igrišču vedno dodatno energijo. Povratna tekma v Ljudskem vrtu bo 23. julija.

Liga prvakov, kvalifikacije, 2. predkrog, prve tekme

Torek ob 19.30
(prenos na TV SLO 2):
ZRINJSKI (BIH) - MARIBOR (povratna tekma 23. 7. ob 20.00)
VALLETTA (MAL) - QARABAG (AZB)
SLOVAN BRATISLAVA - NEW SAINTS (WAL)
ŠERIF (MOL) - SUTJESKA (ČG)
BATE BORISOV - SKENDERBEU (ALB)
SANTA COLOMA (AND) - MACCABI TEL AVIV
RABOTNIČKI (MAK) - HELSINKI
DINAMO ZAGREB - ŽALGIRIS
CLIFTONVILLE (S. IRS) - DEBRECEN
PARTIZAN - TORSHAVN (FER)
SPARTA PRAGA - LEVADIA TALIN
KR (ISL) - CELTIC

Sreda:
MALMÖ - VENTSPILS (LAT)
LUDOGOREC - DUDELANGE
DINAMO TBILISI - AKTOBE (KAZ)
STROMSGODSET (NOR) - STEAUA
LEGIA VARŠAVA - SAINT PATRICK (IRS)