Dalibor Volaš je preprečil senzacijo in tekmo pripeljal v podaljšek. Foto: www.maribor-sport.com
Dalibor Volaš je preprečil senzacijo in tekmo pripeljal v podaljšek. Foto: www.maribor-sport.com
Etien Velikonja
Etien Velikonja je z drugim zadetkom na tekmi zabil še zadnji žebelj v krsto Aluminija. Foto: MMC RTV SLO
Damir Rob
Trener Nafte Damir Rob je bil z zmago v Zavrču zelo zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Triglav izločil Velenjčane iz pokala

Varovanci Asada Alilovića so bili vso tekmo pod nenehnim pritiskom gostujoče ekipe, a se niso vdali. V golu so imeli izjemno razpoloženega Albina Vezirovića, štirikrat se je žoga ob strelu vijoličastih odbila od okvirja vrat.

Kunstelj šokiral z evrogolom
Mariborčani so tekmo začeli solidno, v prvih 15 minutah so trikrat nevarno zapretili domači ekipi, v kateri je blestel vratar Vezirović. V 16. minuti je moral z igrišča poškodovani Dejan Mezga, zamenjal ga je Rajko Rep. Igra se je v naslednjih minutah malce umirila, nato pa so gostitelji v 30. minuti presenetljivo povedli. S 30 metrov je prosti strel odlično izvedel Klemen Kunstelj in žogo neubranljivo poslal v mariborsko mrežo. Že 4 minute kasneje so domači zapravili priložnost za dvojno vodstvo in žogo za las poslali mimo gola Marka Pridigarja.

Volaš s 6 metrov preprečil senzacijo
V nadaljevanju so Mariborčani večkrat resneje pritisnili na domača vrata, a žoga ni in ni hotela v gol. Večkrat ji je pot v mrežo preprečil okvir vrat, preostale strele je ubranil Vezirović. Nato pa so v 80. minuti vendarle izenačili. Po lepi podaji Repa je žogo s 6 metrov v mrežo pospravil Dalibor Volaš, ki je v 69. minuti zamenjal Željka Filipovića.

Maribor dobrih 10 minut z igralcem več
Tekma se je prevesila v podaljšek, v katerem so v 95. minuti vijoličasti še četrtič zatresli okvir vrat, ki je veselje preprečil Marcosu Tavaresu. V 109. minuti je bil pri domači ekipi izključen Simon Smolnikar. Gostje so še naprej pritiskali na Dobova vrata, a je Vezirović ubranil vse napade in tekmo pripeljal do izvajanja enajstmetrovk.

V loteriji strelov so bili mirnejši varovanci Darka Milaniča, ki so zadeli vseh pet enajstmetrovk (Volaš, Tavares, Bunderla, Džinić in Rajčević), za Dob je strel z bele točke zgrešil Edis Mešanović.

Vodilna ekipa 2. lige namučila državne prvake
V Slovenskih Konjicah so se Koprčani dobro namučili z domačo Dravinjo Kostroj. Ta je zdržala vse do 110. minute, ko je zmago državnim prvakom zagotovil Davor Bubanja. Veliko prepričljivejši so bili nogometaši Domžal, ki so na Primorskem z 1:6 odpravili tretjeligaša AH Mas Tech. Med strelce so se vpisali Juninho, Jovan Vidović, Darko Zec (2), Mato Šimunović in Mitja Zatković. Za domačo ekipo je v polno zadel Nik Mihailović.

POKAL HERVIS, osmina finala

Roltek Dob - MARIBOR ** 5:6 (1:0)
600; Kunstelj 30.; Volaš 80.
RK: Smolnikar 109./Roltek Dob
11-m: Mohar, D. Mešanovič, Kovjenič, Kujovič; Volaš, Tavares, Bunderla, Džinić, Rajčevič.
E. Mešanovič je v četrti seriji streljal čez gol.

** - po izvajanju enajstmetrovk

Roltek Dob: Vezirovič, Škof (55./Radulovič ), Mohar, E. Mešanović, Češnjevar, Avbelj (60./Kovjenić), Kunstelj (74./Smolnikar), D. Mešanović, Kujović, Klopčič, Vuk.

Maribor: Pridigar, Majer (46./Dodlek ), Rajčević, Džinić, Viler, Mezga (16./Rep), Mertelj, Filipović (69./Volaš), Cvijanović, Tavares, Bunderla.

Dravinja Kostroj. - LUKA KOPER * 0:1 (0:0)
450; Bubanja 110.
* - po podaljšku

TRIGLAV GORENJSKA - Rudar 2:1 (0:0)
300; Korun 52./ag, Ovčina 82.; Tolimir 75.

Zavrč - NAFTA 0:3 (0:3)
300; Dvorančič 16., 31., 36.

Aluminij - HIT GORICA 0:2 (0:1)
Arčon 15., Velikonja 51.

AH Mas Tech - DOMŽALE 1:6 (0:3)
150; Mihailović 80.; Juninho 9., Vidović 38., Zec 45., 60., Šimunovič 57., Zatković 47.

29. septembra ob 15.30:
IB INTERBLOCK - PRIMORJE

Že odigrana tekma:
OLIMPIJA
- CM Celje 2:0 (0:0)
2.000; Šokota 59., Zeljkovič 73.
RK: Rahmanovič 90./CM Celje
Tomo Šokota je debitiral v dresu Olimpije, ki je zmagala prvič v novi sezoni.

Triglav izločil Velenjčane iz pokala