Marcos Tavares je v Haifi dosegel zadetek, ki vijoličastim odpira lepe možnosti za končni uspeh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares je v Haifi dosegel zadetek, ki vijoličastim odpira lepe možnosti za končni uspeh. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rajko Rep , Arghus Soares Bordignon, Dragan Jelić in Marcos Tavares
Bodo Mariboru novi dresi prinesli srečo? Foto: Adidas
Vladimir Dvališvili
Na prvi tekmi je vijoličastim največ težav povzročal Vladimir Dvališvili. Foto: EPA

Napredovanje bi jim prinesla že zmaga z 1:0, s katero si ne bi zagotovili le uvrstitve v 4. predkrog najelitnejšega tekmovanja, t. i. "play off", ampak tudi nastopanje v skupinskem delu Evropske lige, če bi jim spodletelo na zadnji stopnički težke poti v Ligo prvakov. To bi bil drugi največji uspeh slovenskega klubskega nogometa po letu 1999, ko je prav Maribor igral v Ligi prvakov.

Seveda bi sredin uspeh pomenil tudi finančno injekcijo, s katero bi slovenski prvaki, potem ko so odplačali dolgove iz preteklih let, lažje uresničevali ambiciozne načrte, ki jih vijoličasti ne skrivajo.

Milanič: Vemo, kako odgovoriti na njihovo igro
Trener Maribora Darko Milanič, ki je svoje varovance v torek odpeljal v karanteno, je analiziral prvo tekmo in pojasnil: "Spoznali smo njihovo igro. Imajo agresiven slog, ki ga naši nogometaši niso vajeni, saj sodniki na tekmah državnega prvenstva ob vsakem dotiku dosodijo prekršek. Tega v evropskih tekmovanjih ni in treba se bo prilagoditi. Zdaj vemo, kako je treba odgovoriti na njihovo igro."

Berić: Ne bomo brezglavo napadali
Napadalec Robert Berić je eden tistih v mariborski ekipi, ki je še posebej zadolžen za gole. "Na tekmi v Haifi smo pokazali, da lahko igramo enakovredno in da znamo zabiti gol. V napad za ta gol pa ne bomo šli brezglavo," pravi Krčan na delu v štajerski prestolnici. Podobno razmišlja tudi mariborska "desetka" Agim Ibraimi: "Če se braniš, ne moreš zmagati. Zato bomo napadali, vendar moramo biti pri tem potrpežljivi. Ni pomembno, kdaj zabiješ gol, v prvih 10 minutah, v zadnjih 10 ali v zadnji minuti. Pomembno je le, da se konča z našo zmago."

Maribor brez Arghusa, Maccabi brez Piljavskega
Milanič ne bo mogel računati na kaznovanega Arghusa (v osrčju obrambe ga bo zamenjal Jovan Vidović) in poškodovane Mitjo Vilerja, Aleša Majerja in Nejca Potokarja, ki sicer že vadijo z ekipo, a za tekmo še niso pripravljeni. Na drugi strani se v vrste Maccabija vračata Argentinec Brazilec Gustavo Boccoli in Ganec Yahaya Seidu. Maccabi je med vikendom odigral tekmo ligaškega pokala proti Hapoleu Ironi Kiryatu in jo - resda ne v najmočnejši postavi - izgubil z 1:2. Pri tem se je poškodoval še ukrajinski branilec Andrej Piljavski, ki ga tako ne bo v ekipi.

Novi dresi in polne tribune
Maribor bo napredovanje lovil v novih dresih in, kot kaže, tudi pred polnimi tribunami, saj gredo vstopnice, ki stanejo med 8 in 15 evrov, za med. V klubu pozivajo gledalce, naj se na tribune podajo v vijoličastih oblačilih.
Prenos tekme, ki jo bo sodil Francoz maroškega rodu Said Ennjimi, si lahko ogledate od 20.45 naprej na TVS 2 in na MMC-ju.

LIGA PRVAKOV 
3. PREDKROG, povratne tekme

Sreda ob 20.45:                    * 
MARIBOR - MACCABI HAIFA           1:2
                                     
BATE BORISOV - Ekranas  3:1 (2:1) 0:0
Shamrock Rovers (IRS) - KÖBENHAVN 0:1
                        0:2 (0:1)    
Panathinaikos - ODENSE  3:4 (1:1) 1:1
Sreda:
RUBIN KAZAN - DINAMO KIJEV        2:0
MALMÖ - GLASGOW RANGERS 1:0
VASLUI - TWENTE 0:2
SLOVAN BRATISLAVA - APOEL 0:0
PLZEN - ROSENBORG 1:0
ZÜRICH - STANDARD LIEGE 1:1
WISLA KRAKOV - LITEX 2:1
STURM - ZESTAFONI 1:1
DINAMO ZAGREB - HJK HELSINKI 2:1
PARTIZAN - GENK 1:2
TRABZONSPOR (TUR) - BENFICA 0:2
* - izidi prvih tekem